- Reklama -

Král Henrik ukončil kariéru

- Reklama -

Legendární gólman Henrik Lundqvist v pátek oznámil konec své aktivní kariéry, která zahrnovala 15 sezón v New Yorku Rangers.

Jezdci po sezóně 2019/20 vykoupili Lundqvista ze smlouvy a on jako volný hráč podepsal smlouvu s Washingtonem. Pro problémy se srdcem ale podstoupil operaci a vynechal celý ročník 2020/21.

„Doufal jsem, že do této dobu budu ve 100procentním stavu. Bylo mi ale řečeno, že zotavování by mohlo trvat další rok,“ uvedl 39letý Švéd pro New York Post.

„Přemýšlel jsem o tom, povídal si o tom s nejbližšími přáteli, rodinou, manželkou. Dospěl jsem k tomu, že cesta k návratu obsahuje příliš hodně neznámých a hodně rizika.“

- Reklama -

Lundqvist končí kariéru jako brankář s šestým nejvyšším počtem výher v NHL a jako evropský rekordér v tomto směru.

Mistr světa a olympijský vítěz naposledy v zámořské lize nastoupil v play-off v srpnu 2020. O Stanleyův pohár, který v New Yorku nikdy nezískal, chtěl v uplynulé sezoně zabojovat s Washingtonem. Kvůli problémům se srdeční chlopní podstoupil letos v lednu její výměnu a po komplikacích při rekonvalescenci po operaci vynechal celou sezonu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -