- Reklama -

Kreider opět newyorským hrdinou, zařídil rozhodující zápas

- Reklama -

V pátek byli Rangers dvě minuty od vyřazení, než Chris Kreider poslal zápas s Washingtonem do prodloužení (a v něm rozhodl Ryan McDonagh). Nedělní utkání vzal energický útočník do svých rukou hned na začátku, dvěma góly v úvodním dějství položil základ k výhře 4:3. Stav série je srovnaný, o účastníkovi finále Východní konference se rozhodne zítra večer.
„Dneska jsme předvedli asi nejhorší výkon v sérii, přesto jsme dokázali zvítězit a získat šanci na sedmé utkání,“ nepodléhá předčasnému uspokojení kolega hlavního hrdiny Derek Stepan. „Ve středu musíme být připraveni na šedesát minut urputného hokeje.“
Včera byli Jezdci připraveni hned od začátku. Už po čtyřiceti sekundách ujel Kreider po pravé straně, přebruslil bránícího Niskanena a bekhendem poslal kotouč za Holtbyho záda. Druhý gól vsítil z dorážky Brassardovy střely ve 20. minutě, prozkoumání situace u videa potvrdilo, že to stihl ještě před vypršením časového limitu.
„Od chvíle, kdy jsme v sérii prohrávali 1-3, jsme byli naladěni, jako bychom hráli sedmý zápas,“ prozrazuje mentální přípravu Rangers obránce Dan Boyle.
Jeho chvíle přišla v závěrečném dějství, do kterého newyorský celek znovu vjel s nohou na plynovém pedálu. Po 54 sekundách se dočkal teprve druhé branky v play off Rick Nash, Boyle skóroval o tři a půl minuty později. Vzhledem k tomu, že hokejistům Capitals se v prostřední části hry podařilo překonat Henrika Lundqvista pouze jednou, průběžný stav byl 1:4.
„Do tak velké ztráty se nemůžeme dostat,“ uznává washingtonský útočník Tom Wilson.


Hrálo se jinde:


Ve 48. minutě po zaváhání newyorské defenzívy začal stahovat manko Jevgenij Kuzněcov, o tři minuty později z něho umazal další díl důrazný Joel Ward. V závěru dostali po Sheppardově vyhození puku přes mantinel domácí ještě výhodu přesilové hry, ale téměř se nedostali ke střele. Nepomohlo ani odvolání Holtbyho na střídačku.
„Ten velký odstup byl nešťastný, ale na střídačce jsme pořád věřili,“ popisuje atmosféru na washingtonské lavičce trenér Barry Trotz. „Kluci jsou sice zklamaní, že se jim nepodařilo zvítězit před našimi fanoušky, ale v sedmém zápase bude tlak stejný na obě mužstva. Je to o jednom utkání, poražený pojede domů.“
Statistiky ovšem hovoří výrazně ve prospěch Rangers. Klíčový sedmý zápas prohráli naposledy v roce 2009 právě s Washingtonem, od té doby v něm pětkrát uspěli. Dvakrát byli jejich soupeři znovu Capitals. A další nepříjemná zpráva pro Trotzovy svěřence – ve všech čtyřech případech, kdy v sérii vedli 3-1 a došlo na klíčový duel, odcházeli jako poražení.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -