- Reklama -

Hudlerova labutí píseň: dva body proti Ducks nepomohly

- Reklama -

Osmý nejproduktivnější hráč základní části skončí v play off na osmi bodech. Jiří Hudler se sice v pátém utkání mezi Calgary a Anaheimem postaral o obě branky svého celku, ale Ducks se v základní hrací době trefili také dvakrát a v prodloužení stačily Coreymu Perrymu necelé tři minuty, aby tým z Kalifornie posunul do konferenčního finále. V něm se Kačeři objeví poprvé od roku 2007, kdy nakonec vybojovali Stanley Cup.
„Poté, co jsme v posledních dvou sezónách opouštěli play off brzy, jsme se letos soustředili na svoji práci a na to, abychom udělali všechno pro vítězství svého mužstva. Ukázalo se, že naše kabina má charakter,“ říká Perry. Anaheim v roce 2013 vypadl v prvním kole s Detroitem, loni ve druhém s Los Angeles, pokaždé 3-4 na zápasy. Do play off přitom vstupoval jako vítěz Pacifické divize.


Hrálo se jinde:


Nic nebylo Plamenům platné, že o sobě konečně dala výrazněji vědět jejich elitní formace. Hudler, který v dosavadním průběhu série nezaznamenal ani bod, v 11. minutě tvrdou ranou z levého kruhu potrestal Keslerovo vyloučení. Ve 26. minutě se po přihrávce českého útočníka od pravého mantinelu prosadil z mezikruží Johnny Gaudreau.
„Investice, kterou jsme do našich mladíků během play off vložili, ať už to bylo proti Canucks nebo teď s Ducks, je nevyčíslitelná,“ říká trenér Bob Hartley o Gaudreauovi, Seanu Monahanovi a dalších. „Teprve teď poznali, jak musí trpět, když chtějí vyhrávat zápasy, a v jakém tempu se hraje. Neznamená to ale, že mají úspěch zajištěn, to je další kapitola.“
S hrou svých přesilovkových formací mohli být spokojeni i Ducks. Krátce před Gaudreauovým gólem odčinil svůj předešlý prohřešek Ryan Kesler, na začátku třetí třetiny využil sníženého počtu soupeřových mužů na ledě Matt Beleskey. 26letý forvard se trefil v pátém zápase v řadě, což je v play off nový klubový rekord.

Ducks v základní době přestříleli soupeře v poměru čtyřicet ku devatenácti a v dobývání jeho tvrze pokračovali i v prodloužení. Frederik Andersen byl během nastaveného času bez práce, jeho protějšek Karri Rämö čelil střele za střelou. Ujala se sedmá, Perry ve skrumáži před finským gólmanem doklepl Fowlerovo nahození.
V příštím kole změří Anaheim síly s Chicagem, které na semifinálového soupeře čeká od čtvrtka, kdy dokončilo rychlosouboj s Minnesotou. Začíná se v Kalifornii na půdě nejlépe postaveného týmu Západní konference po základní části.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -