- Reklama -

Krejčí pomohl jubilejní asistencí k výhře Bruins nad Floridou, zraněný Jágr nenastoupil. Páteční večer v NHL ozdobily dva hattricky

- Reklama -

Také v utkání na ledě Floridy splnil David Krejčí normu minimálně jednoho bodu v každém z devíti dosud odehraných utkání. Včera zvedal ruce nad hlavu v 30. minutě, kdy vystřelil z hranice levého kruhu a jeho pokus dorazil do sítě spoluhráč Zdeno Chára (1+1). Slovenský zadák potrestal vyloučení Brandona Pirriho a poslal Bruins do vedení 3:0.
Krejčí si tak ve svém 560. utkání v základní části National Hockey League připsal jubilejní 300. asistenci a pojistil si druhé místo v tabulce produktivity. Dosud nasbíral 15 bodů (7+8). Ze dvaatřiceti střeleckých pokusů vytěžila Florida pouze jednu branku. V čase 31:12 umazal nulu na kontě Raska Nick Bjugstad. Panthers se včera poprvé v sezóně museli obejít bez zraněného Jaromíra Jágra.
Po dvou zápasech bez střeleckého zápisu mířil do černého Jiří Hudler. I jeho zásluhou dokázalo Calgary v utkání s Montrealem dvakrát smazat jednobrankové manko, ale nakonec podlehlo jednoznačně lepšímu soupeři vysoko 2:6. Hlavním strůjcem triumfu Canadiens byl autor hattricku Dale Weise. Na dvě branky mu přihrál Tomáš Fleischmann. U trefy Nathana Beaulieua asistoval Tomáš Plekanec.
Hokejoví fanoušci v Madison Square Garden slavili tříbrankový večer norského forvarda Matse Zuccarella. Především jeho zásluhou zvítězili newyorští Jezdci 3:1 nad Torontem. Pod všechny Zuccarellovy střelecké úspěchy se podepsali Derick Brassard a Rick Nash. Gólman domácího celku Henrik Lundqvist kryl 24 puků, o čisté konto přišel 111 sekund před koncem, kdy ho překonal Joffrey Lupul.
Asistencí u rozdílové trefy se v pátečních zápasech NHL zviditelnil Radim Vrbata. Český útočník bodoval v pátém z posledních šesti utkání a pomohl Vancouveru k těsné výhře 4:3 na ledě Arizony. Spolupráci s mladoboleslavským rodákem dotáhl do úspěšného konce Daniel Sedin, když v 39. minutě zužitkoval přesilovku a poslal hosty do vedení 4:2. Coyotes, v jejichž dresu chyběl zraněný centr Martin Hanzal, dokázali závěr zápasu zdramatizovat brankou Tobiase Riedera, ale na vyrovnání nedosáhli.
Na překvapivé výhře Ottawy 3:1 v Detroitu se přihrávkou na pojišťovací trefu Bobbyho Ryana podílel Milan Michálek. Druhé vítězství Senators v řadě režírovali dvojbodový Kyle Turris (1+1) a gólman Andrew Hammnond, který zlikvidoval 29 střel. Recept na něj dokázal najít pouze Henrik Zetterberg v přesilové hře za stavu 0:2 z pohledu domácích Red Wings.
Po dvouzápasové absenci zaviněné zraněním v horní části těla se do hry vrátil Michal Neuvirth. V duelu na ledě Buffala odvedl český gólman solidní výkon, když zastavil 33 z 36 střel Sabres, třetí prohře Flyers za sebou ale nezabránil. Za záda sedmadvacetiletého rodáka z Ústí nad Labem prošly pokusy Jacka Eichela, Ryana O’Reillyho (1+2) a Nicolase Deslaurierse. Výsledek v závěru zápasu pouze kosmeticky upravil hostující bek Mark Streit.


Bude vás zajímat:


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -