- Reklama -

Laine má něco z Ovečkina i Stamkose, chválí nového spoluhráče Scheifele

- Reklama -

Patrik Laine se stal o víkendu dvojkou draftu NHL a už teď se na něj těší jeho noví spoluhráči z týmu Winnipeg Jets. Zvlášť útočník Mark Scheifele (na snímku), který měl možnost proti finskému talentu hrát na posledním mistrovství světa v Rusku.
„Podle mě je to jak namíchat střelecké schopnosti Alexandra Ovečkina a hokejový přehled Stevena Stamkose,“ vysekl mu parádní poklonu rodák z Kitcheneru.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Když sledujete jeho pohyb na ledě, jak si hledá volný prostor a jakou má střelu, tak vám bude trochu připomínat Ovečkina. Ale způsob, jakým střílí a na ledě uvažuje, tam je v něm zase trochu Stamkose. A to je ještě o něco větší než on. Je mu teprve osmnáct a už teď se o něm dá říct, že patří ve střelbě k deseti nejlepším hokejistům. Bude to výjimečný hráč,“ myslí si Scheifele.
Ten si po sezóně moc volna neužil. Hned po konci v NHL odletěl do Ruska na mistrovství světa, kde pomohl Kanadě až ke zlatým medailím a po pár dnech odpočinku v Kalifornii s přítelkyní, lyžařkou Darou Howellovou, už stál zase na bruslích na hokejovém kempu pro děti.
„Loni se ještě pár dětí ptalo, kdo že to vlastně jsem, ale teď už mě většina z nich zná,“ směje se třiadvacetiletý Scheifele, který byl ještě nedávno také junior.
V National Hockey League má za sebou teprve čtyři roky, když si jej Winnipeg v roce 2011 vybral v draftu jako sedmého celkově. I proto se dokáže vcítit do mladého finského forvarda s tím, jaký na něj asi bude od médií a fanoušků Tryskáčů tlak.
Možná mu od něj bude moci ulevit jako spoluhráč z útoku. Laine by se totiž mohl postavit vedle něj na levé křídlo a společně s Blakem Wheelerem by vznikl nový úderný útok Jets, který by mohl mít velkou sílu. Vždyť Scheifele a Wheeler si za výkony v poslední sezóně vysloužili nominaci do týmu Severní Ameriky pro podzimní Světový pohár v Torontu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -