- Reklama -

McDavid si věří na Calder Trophy a pochválil dalšího talenta Matthewse

- Reklama -

Connor McDavid a Auston Matthews patří mezi ty vůbec největší hokejové talenty současnosti. Před pár týdny oblékli dresy svých národních týmů a potkali se na ledě jako soupeři během mistrovství světa v Rusku.
A v září si dokonce zahrají společně v jednom týmu, když na Světovém poháru nastoupí ve výběru Severní Ameriky, který budou tvořit hráči do 23 let. To už bude Matthews víc vědět o své budoucnosti, protože na konci června projde draftem NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Všeobecně se očekává, že se americký mladíček stane jedničkou draftu a pokud se nic zvláštního nestane, měli by si jej vybrat Toronto Maple Leafs. O tom, jaké to je být jedničkou draftu, by mu mohl McDavid zeširoka vyprávět, byl totiž nejvýše v tom posledním, kde si jej vybrali Edmonton Oilers.
„Teď když už Auston ví, kdo bude vybírat jako první, tak si to asi bude moci v klidu užít,“ myslí si McDavid.
Matthewse mohl sledovat naživo na posledním mistrovství světa, kde proti němu v dresu Kanady nastoupil hned dvakrát.
„Je to kvalitní hráč, jenž umí hrát dobře na obou koncích kluziště. Je skvělý s pukem a odvádí i dobrou defenzivní práci,“ myslí si McDavid, který odehrál kvůli zranění ve svém prvním ročníku v NHL jen 45 zápasů.

Přesto sbíral v průměru bod na zápas a je v nominaci na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny. A doufá, že menší počet odehraných zápasů jeho šance nesníží.
„Myslím, že by to nemělo hrát podstatnou roli, ale já o tom nerozhoduji. Každopádně oba dva další kandidáti měli skvělý rok, takže bude zajímavé sledovat, kdo nakonec s cenou odejde,“ tvrdí McDavid.
Těmi dalšími nominovanými jsou ruský útočník Artěmij Panarin (80 zápasů, 30+47) z Chicaga Blackhawks a obránce Philadelphie Flyers Shayne Gostisbehere (64 utkání, 17+29).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -