- Reklama -

Medvědí letka vystartovala předčasně

- Reklama -

Před 22 lety vymysleli v hokejovém klubu Kamloops Blazers v juniorské WHL chvályhodnou akci nazvanou Teddy Bear Toss (házení plyšových medvídků), při níž fanoušci v průběhu hokejového zápasu vrhali na ledovou plochu hračky, které posléze našly nové majitele na dětských odděleních nemocnic či v jiných organizacích věnujících se dětem. Plyšáky samozřejmě nebylo možné házet na kluziště kdykoliv, startovním signálem byl první gól domácího celku.
Nově vzniklá tradice se z Western Hockey League postupně rozšířila do dalších soutěží sdružených pod hlavičkou CHL a nabírala na síle, takže v prosinci 2007 byla hala Saddledome v Calgary svědkem toho, jak po brance vstřelené Ianem Duvalem (nahrávali mnohem známější Karl Alzner a Mark Stone) do sítě Prince George Cougars přistálo mezi mantinely skoro 27 tisíc měkkých hraček.
Na pátečním utkání OHL mezi Kingstonem a Guelphem záplava plyšáků tak silná nebyla, přesto se záběry ze zápasu dočkaly zvýšené pozornosti internetové komunity. Ani brankoví sudí nejsou vždy neomylní, takže když se ve 22. minutě po teči Warrena Foegeleho rozsvítilo červené světlo, měli diváci jasno, co dělat. Rozhodčí na ledě ale gól neuznali, protože nebylo zřejmé, zda kotouč přešel brankovou čáru – medvídci už ovšem nazpátek do ochozů nikdo nevracel.
Kingston nakonec zvítězil 3:1. Diváci, kteří napoprvé zaspali, dostali druhou šanci k hození plyšáků na led ve 33. minutě, kdy Jared Steege vsítil už regulérní gól.
Foto: Teka England/Flickr.com

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -