- Reklama -

Megakontrakt pro Jakea Guentzela. Mladík z Omahy si vydělá balík

- Reklama -

Fanshop týmu
Pittsburgh si pojistil služby útočníka Jakea Guentzela na dalších pět let. Smlouva se čtyřiadvacetiletým Američanem má průměrnou roční hodnotu šest mil. dolarů.
Dohoda obsahuje částečnou klauzuli o nevyměnitelnosti, která začne platit v posledních dvou letech kontraktu. Guentzel si bude moci vybrat 12 týmů, kam nechce být vytrejdován.



Rodák z Omahy si užívá vynikající sezónu, v níž zatím odehrál 36 zápasů s bilancí 15 gólů a 33 bodů. Po konci aktuálního ročníku se mohl stát chráněným volným hráčem s právem na arbitrážní řízení.
Během své krátké kariéry se stihl Guentzel zapsat do kronik Penguins jako klíčový hráč play-off, když za 37 vystoupení ve vyřazovacích bojích stihl nasbírat už 23 branek a 42 bodů.
Penguins mají po tomto podpisu pod platovým stropem k dispozici 5,13 mil. dolarů.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -