- Reklama -

MEGATREJD: Montreal se zbavil kapitána, Tatar opouští Vegas

- Reklama -

Fanda NHL
Až v pozdních nočních hodinách ukuchtili funkcionáři Montrealu a Vegas výměnu, jež bude v Kanadě plnit titulní stránky sportovních příloh.
Canadiens získávají obchodem s nevadským celkem útočníky Tomáše Tatara, Nicka Suzukiho a volbu ve druhém kole draftu 2019. Ke Golden Knights naopak putuje forvard a nyní už bývalý kapitán Habs Max Pacioretty.


NEPŘEHLÉDNĚTE: Drsná předehra NHL. Montrealský mladík skončil v nemocnici
Pacioretty, jenž má před sebou poslední rok ze svého aktuálního kontraktu, strávil svou dosavadní desetiletou kariéru v NHL výhradně s Canadiens. Za québecký klub odehrál 626 zápasů, v nichž nasbíral 226 gólů a 222 asistencí.
Devětadvacetiletý rodák z Connecticutu v minulosti opakovaně hovořil o tom, že by rád v Montrealu i nadále pokračoval. Klub s ním ale podle zámořských médií již delší dobu nekomunikoval.


Sedmadvacetiletý Slovák Tomáš Tatar mění působiště za posledních pár měsíců už podruhé. Do Vegas přišel před přestupovou uzávěrkou z Detroitu, v novém působišti však zdaleka nenaplnil očekávání. Ve 20 zápasech si za Rytíře připsal jen čtyři góly a dvě asistence. V play-off pak hrál pouze sporadicky, když naskočil do osmi duelů se ziskem tří bodů (1+2).
Třetím hokejistou, který byl součástí trejdu, je teprve devatenáctiletý Suzuki. Rodák z ontarijského Londonu zatím v NHL ještě nehrál. Loni hájil barvy Owen Sound v juniorské OHL, kde v 64 utkáních zaznamenal rovných 100 bodů (42+58).

Fanda NHL

- Reklama -

Anketa NHLnews:


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -