- Reklama -

Michael Del Zotto se vyhnul arbitráži

- Reklama -

Michael Del Zotto se vyhne arbitrážnímu řízení. Pětadvacetiletý obránce podepsal víceletý kontrakt s Philadelphií Flyers. Přesné podmínky nebyly prozatím specifikovány, ale podle internetového serveru CSNPhilly.com se jedná o dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 7,75 miliónu dolarů.
„Miluji Philadelphii a nechtěl jsem skončit s jednoročním kontraktem a riskovat, že se po jeho vypršení stanu nechráněným volným hráčem,“ uvedl Del Zotto v rozhovoru s reportérem CSN Philly Timem Panaccioem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Del Zotto odmítl kvalifikační nabídku ze strany klubu a 1. července se stal chráněným volným agentem. V daném termínu se přihlásil k arbitráži, která se měla konat za čtyři dny v Torontu.
„S blížícím se termínem arbitráže se naše stanoviska přibližovala čím dál víc. Po celou dobu jednání, šlo všechno hladce. Moc jsme se nelišili. Šlo jen o to, abychom se domluvili na finanční částce, která byla férová pro obě strany,“ uvedl Del Zotto.
„Očekával jsem, že se budeme schopni dohodnout bez arbitráže,“ sdělil generální manažer Philadelphie Ron Hextall.
Do NHL přivedli Del Zotta zástupci New Yorku Rangers, kteří ho draftovali před sedmi v prvním kole z 20. místa. V lednu 2013 podepsal s Jezdci dvouletý kontrakt za 5,1 miliónu dolarů. O rok později ho Blueshirts vyměnili do Nashvillu za beka Kevina Kleina.
Hráčem Flyers se stal na začátku loňského srpna po podpisu roční smlouvy, která mu vynesla 1,3 milionu dolarů. Účastník světového šampionátu z roku 2010 má v nejlepší lize světa na kontě 381 startů s bilancí 37 branek a 121 nahrávek. Ve 32 zápasech play off vstřelil tři branky a na devět jich přihrál.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -