- Reklama -

Mrázek a Bedard v hlavní roli – dotáhli Chicago k výhře nad Jets.

- Reklama -

Petr Mrázek a Connor Bedard dotáhli Chicago Blackhawks k první povánoční výhře! Bedard se při výhře 2:1 nad Winnipeg Jets trefil hned dvakrát, z toho jednou v prodloužení a Petr Mrázek si připsal 37 úspěšných zákroků.

„Vždycky je příjemné dávat góly. Obzvlášť před fanoušky, kteří přišli dneska, to bylo úžasné. Ještě sladší bylo získat dva body v prodloužení,“ hodnotil po zápase Bedard, který je po Sidneym Crosbym (18 let, 101 dní) a Jordanu Staalovi (18 let, 153 dní) třetím nejmladším hráčem, který vstřelil gól v prodloužení základní části v historii NHL.

Skvělou náladu měl po zápase i Petr Mrázek. Toho hlavně těší, že je konečně zdravý. „To je pro mě věc číslo 1 a mluvil jsme o tom i dříve. Když se cítím dobře, vím, že můžu hrát tak, jak chci. Věci, které děláme s (trenérem brankářů) Jimmym (Waitem) na ledě během tréninků, pomáhají. To vám dodá hodně sebedůvěry,“ řekl Mrázek.

Toho pochválil i kouč soupeře Rick Bowness. „Bylo to hlavně o Mrázkovi. Byl vynikající. Hned čtyřikrát jsme trefili brankovou konstrukci. Byl to pro něj prostě jeden z těch večerů. Určitě jsme si v hokeji vytvořili dost příležitostí. Nepovedlo se nám však vstřelit gól. Mohli jsme v přesilovkách udělat víc? Ano, bezpochyby. Mohli jsme ho lépe clonit? Ano, ale co, měli jsme 82 střeleckých pokusů? Vytvořili jsme si dost šancí na to, abychom vyhráli. Je to tak jednoduché,“ řekl Rick Bowness

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -