- Reklama -

Mrázek vychytal první čisté konto v play off, Hudler se postaral o další domácí triumf Calgary

- Reklama -

Ve druhém utkání proti Tampě Bay inkasoval čtyři branky a v brankovišti přepustil místo kolegovi Jimmymu Howardovi. Tentokrát to bylo úplně o něčem jiném. Petr Mrázek totiž opět dostal důvěru trenéra Mikea Babcocka a odvděčil se mu parádním výkonem. V noci na středu vychytal na detroitském ledě svou první nulu v play off National Hockey League a dovedl svůj tým k výhře 3:0.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ostravský rodák už byl střídán popáté v sezóně, ale vždy se dokázal vrátit ve velkém stylu. Včera zneškodnil všech 22 střel Lightning a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Rozdílová trefa padla v 9. minutě, jejím autorem se stal Pavel Dacjuk. Další dvě branky vstřelili Mrázkovi spoluhráči ve třetí třetině, když nejprve v čase 46:42 využil přesilovku Riley Sheahan a necelých 49 sekund před koncem pojistil výsledek při power play soupeře do prázdné branky Luke Glendening. Red Wings se ujali vedení v sérii 2:1.
Washington oplatil NY Islanders stejným poměrem porážku z předchozího zápasu, v němž vstřelil vítězný gól John Tavares už v patnácté sekundě prodloužení. Štěstíčko, které ve zmiňovaném duelu přálo Ostrovanům, se tentokrát přiklonilo na stranu Capitals. O jejich vítězství 2:1 rozhodl ve 12. minutě nastavení Nicklas Bäckström. Série tak bude pokračovat ve čtvrtek ve Washingtonu za stavu 2:2 na zápasy.
Bäckström se včera zviditelnil i asistencí u branky Alexandra Ovečkina (1+1), který v čase 13:06 otevřel střelecký účet zápasu. Hosté dokázali vyrovnat necelých třináct vteřin před koncem první třetiny. Příležitost vsítit gól do šatny si nenechal ujít Casey Cizikas. Islander mrzí nejen těsná porážka, ale také zranění slovenského beka Ľubomíra Višňovského, který odstoupil ze zápasu v 6. minutě druhého dějství po zákroku Toma Wilsona.
Zranění Ľubomíra Višňovského

Calgary vyhrálo i druhý domácí duel nad Vancouverem a ujalo se vedení 3:1 na zápasy. Flames jsou krok od postupu do další fáze nadstavbové části soutěže i díky Jiřímu Hudlerovi, který v předchozích třech zápasech vyšel naprázdno. O včerejší výhru Plamenů 3:1 se hlavní hvězda včera přičinila vítězným gólem a asistencí.
Olomoucký rodák ukončil bodový půst ve 4. minutě asistencí u přesilovkové branky Johnnyho Gaudreaua a v čase 9:20 našel rychlou odpověď na vyrovnání Vancouveru. Vyloučení Davida Schlemka potrestal Henrik Sedin, ale o 52 sekund později si Hudler rovněž v početní výhodě najel od zadního mantinelu před brankoviště Eddieho Läcka, kde tečoval ránu Dennise Widemana. I poslední změny na ukazateli skóre se diváci dočkali už v první třetině. Těsně před sirénou navýšil náskok Flames osmnáctiletý nováček Sam Bennett.
Až třetí prodloužení rozhodlo včerejší zápas v United Center, v němž domácí Chicago zvítězilo 3:2 nad Nashvillem. Nejdelší utkání letošního play off rozhodl ve 102. minutě kanadský obránce Brent Seabrook. Blackhawks se tak v sérii ujali vedení 3:1.
Predátoři v základní hrací době dvakrát vedli, ale Černí jestřábi jednobrankovou ztrátu pokaždé smazali. V prvním případě se tak stalo i díky českému obránci Michalu Rozsívalovi, jehož nahození od pravého mantinelu přesměroval za záda Pekky Rinneho Antoine Vermette. Brankář vítězů Scott Darling si připsal 50 bezchybných zákroků. Chicago má teď k dispozici tři mečboly, ten první bude moci proměnit ve čtvrtek na ledě Nashvillu.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -