- Reklama -

Murray dostal v Columbusu smlouvu na další dva roky

- Reklama -

Pokud jde o hokejisty, kteří by mohli v létě odejít bez náhrady, jsou v Columbusu docela „za vodou“ – z potenciálních volných agentů bez omezení zbývají jen útočníci Rene Bourque a obránce Justin Falk. Mnohem více práce bude mít generální manažer Jarmo Kekäläinen při jednáních s chráněnými volnými hráči. Jednu položku si ale po včerejšku může odškrtnout, novou dvouletou smlouvu za 5,65 miliónu dolarů podepsal zadák Ryan Murray.
„Ryan je talentovaný a chytrý hráč, z kterého se stal stabilní člen našich zadních řad. Jsme šťastni, že se nám podařilo dohodnout. Ryan si v poslední době vysloužil více času na ledě a prokázal velké zlepšení, nastupuje ve všech herních situacích. Těšíme se, že jeho růst bude pokračovat,“ uvedl šéf Modrokabátníků.
Když si rodáka z White City vybrali Blue Jackets při draftu v roce 2012 ze druhého místa, věřili, že je připraven okamžitě nastupovat v NHL. Murray se ale během čekání na začátek sezóny zpožděné výlukou v juniorském týmu Everett Silvertips zranil a zranění ho provázela i v dalších letech, takže před začátkem tohoto ročníku měl v NHL odehráno jen 78 utkání. Zdravotní problémy ale snad už překonal, letos je jedním ze tří členů mužstva, kteří zatím nevynechali jediný zápas. Z 55 startů vytěžil 4 branky a 17 asistencí, na ledě tráví v průměru 22,5 minuty za utkání.
„Murray se našel,“ těší trenéra Johna Tortorellu. „Musím to zaklepat na dřevo, protože vzhledem ke zraněním toho v minulosti moc neodehrál.“
Novým impulsem pro bývalého stabilního člena kanadských juniorských reprezentací se stal lednový příchod dalšího talentovaného mladíka Setha Jonese. S ex-Predátorem vytvořil Murray elitní a dobře fungující obranný pár.
„Pomohli si navzájem, ale Ryan se především našel sám,“ zopakuje Tortorella. „Dokáže stabilizovat situaci na ledě, rozehrát puk. Hraje mnohem lépe než dříve.“
Právě Jones je dalším z chráněných volných hráčů, o nichž se zmiňujeme v úvodu. Nováčkovské kontrakty v létě vyprší také útočníkům Williamu Karlssonovi s Boonem Jennerem a brankáři Antonu Forsbergovi, do stejné skupiny patří také o pár let starší obránce Dalton Prout.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -