- Reklama -

My ještě nekončíme, vzkazuje Tučňákům kouč San Jose

- Reklama -

Druhý domácí zápas ve finále Stanley Cupu hokejistům San Jose nevyšel a prohráli s Pittsburghem 1:3 a stejným poměrem prohrávají i v sérii. Pokud nechtějí mít od příštího týdne dovolenou, musí uspět v pátém utkání, které se hraje v noci ze čtvrtka na pátek v pittsburghské aréně Consol Energy Center.
K tomu, aby se znovu vrátili do své arény, potřebují Žraloci vyburcovat všechny své síly. „My ještě nekončíme,“ vzkazuje trenér Žraloků Peter DeBoer.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Dokud nevyhrajete čtyři zápasy, tak série nekončí. V lize jsme byli nejlepším týmem při zápasech venku. Musíme to teď ukázat znovu a zkusit vrátit sérii k nám pro šestý zápas,“ říká DeBoer, jenž zároveň hledal důvody, proč se zatím jeho týmu ve finále nedaří.
„Celou sérii doplácíme na to, že neskórujeme jako první. Na to jsme dosud nebyli úplně zvyklí. Vyvádí nás to z rytmu a musíme na to najít nějaký recept. A ne abychom celý zápas doháněli gólové manko,“ vysvětluje sedmačtyřicetiletý rodák z Dunnville.
Pouze dva týmy od dob, kdy se finále Stanley Cupu hraje na čtyři vítězné zápasy, ani v jednom zápase neskórovaly jako první. V roce 1952 to byl Montreal proti Detroitu a o osm let později Toronto proti Montrealu.
Nutno dodat, že oba týmy své série ztratily po čtyřech duelech. Je jasné, že San Jose se do této společnosti vůbec nechce. Takže plán Žraloků pro příští zápas je jasný: „Vstřelit gól jako první,“ potvrzuje útočník Logan Couture.
„Budeme bojovat až do konce. Jsme přesvědčeni, že můžeme v Pittsburghu vyhrát zápas,“ dodává Couture.
„Většinu zápasů v play off se nám povedlo dostat se do vedení jako první. A hodně nám to pomáhalo zvýšit naše šance k vítězství v zápasech, proto se chceme dostat do této pohody znovu. Nechceme to ještě zabalit a myslíme dopředu na další duel,“ prohlásil kapitán Sharks Joe Pavelski.
„Chceme najít způsob, jak se vrátit na vítěznou vlnu, ale zatím nevíme jak. Není to zásadní téma celé série, ale tří zápasů určitě. Něco vymyslíme,“ tvrdí kouč DeBoer.
To by měl, pokud se Žralokům nepodaří dostat do stejné pohody jako v předchozích sériích play off, bude mít pro ně konec sezóny hodně trpkou příchuť. „Budeme lepší,“ slibuje Couture. „Protože pokud se neumíte vypořádat s problémy, nemáte v tomhle sportu co dělat.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -