- Reklama -

Na cenu Marka Messiera byli nominováni Foligno, Giordano a Getzlaf

- Reklama -

Kapitáni Nick Foligno z Columbusu, Mark Giordano z Calgary a Ryan Getzlaf z Anaheimu jsou letošními finalisty Mark Messier NHL Leadership Award. Jméno jejího držitele za tuto sezónu se dozvíme při předávání trofejí 21. června v T-Mobile Arena v Las Vegas.
Ocenění pojmenované po bývalém vynikajícím útočníkovi Edmontonu Oilers, New Yorku Rangers a Vancouveru Canucks je od roku 2007 udělováno hokejistovi, který nejlépe naplňuje představy o roli vůdce týmu na ledě i mimo něj.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Všichni tři kandidáti se jako správní lídři výraznou měrou zasloužili o postup svého mužstva do play off National Hockey League. Ovšem jedině Anaheim překonal nástrahy prvního kola a aktuálně bojuje s Edmontonem o postup do finále Západní konference.
Jednatřicetiletý Getzlaf dotáhl Anaheim k vítězství v Pacifické divizi. Rodák z Reginy, jenž šéfuje Kačerům od sezóny 2010-11, odehrál 74 utkání. Zaznamenal v nich 73 bodů (13. místo v NHL) za 15 branek a 58 přihrávek (3. místo v NHL). Počtvrté za sebou nasbíral minimálně 60 bodů (87, 70, 63, 73).
Getzlaf se svojí ženou Paige již sedmý rok po sobě uspořádali charitativní turnaj Getzlaf Golf Shootout na podporu dětí postižených svalovou dystrofii Duchenneova typu, kterou trpí přibližně 300 000 dětí na světě.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

O dva roky mladší Foligno se stal šestým kapitánem v historii Columbusu 20. května 2015. Na nejlepší sezóně Blue Jackets od jejich vstupu do NHL v roce 2000 – Modrokabátníci si letos vytvořili klubové rekordy v počtu bodů (108) i výher (50) – se Foligno podílel 51 kanadskými body.
V 79 utkáních vstřelil 26 branek a na dalších 25 jich přihrál. Společně s manželkou Janelle darovali v listopadu 500 000 amerických dolarů Dětské nemocnici v Bostonu jako poděkování za záchranu života jejich novorozené dcery Milany, která zde podstoupila operaci srdce. Stejnou částku věnovali také Dětské nemocnici v Columbusu.
Třiatřicetiletý Giordano dělá Plamenům kapitána od roku 2013. Zkušený obránce si v 81 zápasech připsal 39 bodů za 12 gólů a 27 asistencí. Osobní maxima si vytvořil v počtu rozdílových branek (4) i gólů dosažených při vlastním oslabení (2).
Loni získal Foundation Player Award, toto ocenění získává hráč, který během sezóny NHL nejvíce přispěl na charitativní činnost. Společně s manželkou Lauren před třemi lety založili nadaci Team Giordano, která už podpořila 1 400 studentů ve čtyřech školách v Calgary. Společně také vybrali 200 000 dolarů renovaci škol (opravy, technické či sportovní vybavení ), jež se ocitly ve finanční tísni.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -