- Reklama -

Nazem Kadri dostal od Toronta přes prsty. Nezahraje si až do soboty

- Reklama -

Nazem Kadri, odstavený vedením Maple Leafs kvůli disciplinárním prohřeškům, si nezahraje nejméně další dva zápasy. Ve středu to oznámil prezident kanadského klubu Brendan Shanahan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čtyřiadvacetiletý centr zmeškal v neděli týmový mítink a v pondělí z něj byl kvůli tomu učiněn pouze zdravý náhradník, který sledoval duel s New York Islanders jen z tribuny. Oznámením, že zlobivý útočník vynechá také středeční zápas s Buffalem a páteční s Calgary dal Shanahan najevo, že v chování Kadriho bylo víc nežádoucích faktorů.
„Řekli jsme, že když půjde všechno dobře, bude k dispozici v sobotu v zápase proti Vancouveru,“ upřesnil Shanahan. „Jedná se o víc věcí než jen o to, jestli zmeškal o patnáct minut jeden mítink. Nejjednodušší věc by v tento moment byla zamést všechno pod koberec a počkat na konec sezóny, abychom se s ním nějak vyrovnali, ale Nazem je důležitou součástí naší budoucnosti.“
„Máme rádi Nazema Kadriho a spoluhráči ho mají rádi taky. Očekáváme od něj určitou míru profesionality, je čas nasměrovat ho k lepším rozhodnutím. Tohle je tým s historií, on spěje do bodu, kdy musí dospět. Je mu 24 let. Tohle není věc, kde bychom cítili, že mu pomůže zamést celou věc pod koberec,“ dodal klubový prezident.
Shanahan řekl, že požádal Kadriho, aby tvrdě pracoval. Prý mu vysvětlil rozhodnutí, které udělal společně s generálním manažerem. Jinak se věc nebude zbytečně pitvat. Dave Nonis, trenérský štáb, kapitán Leafs Dion Phaneuf i jeho asistenti, nikdo nemá zájem věc komentovat. Všichni se chtějí soustředit pouze na příští zápas s Buffalem.
„Každý hráč NHL prochází určitým procesem zrání a Nazem je v bodě, kdy od něj čekáme víc disciplíny,“ doplnil Shanahan. „Chceme, aby se z toho jako hráč poučil.“
„Nechci říkat, že je na křižovatce nebo něco takového,“ dodal prozatímní kouč Peter Horachek. „Je prostě čas, aby se pohnul vpřed a dělal ty správné věci. Aby dospěl na úroveň, na které čekáme, že má ve své kariéře být.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Jeden z hráčů nakonec rovněž přidal svých pár slov. Joffrey Lupul podotkl, že doufá, že se Kadri ze svých chyb poučí. „Předtím než celá věc přeroste svůj význam, chci lidi ujistit, že Nazem je dobrý spoluhráč a v kabině je oblíben. Je to prostě součást jeho dospívání,“ uzavřel Lupul.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -