- Reklama -

Ne tak očekávaná hvězda. První zápas rozhodl Oshieho hattrick

- Reklama -

Ani Alexandr Ovečkin, ani Sidney Crosby, ani Jevgenij Malkin. Hrdinou prvního čtvrfinálového zápasu se sice stal washingtonský hokejista s písmenem O na začátku, ale nejednalo se o ruského útočníka, nýbrž o jeho kolegu T.J. Oshieho. Tedy „až“ pátého nejproduktivnějšího hráče Caps – ovšem druhého nejlepšího zakončovatele.
Právě své střelecké schopnosti osvědčil 29letý Američan ve čtvrtek nejvíce, když třikrát překonal Matta Murrayho v brance Pittsburghu. Po gólu Andreho Burakovskyho z úvodní třetiny se v každém dalším dějství trefoval za domácí už jen Oshie. Počítáte správně, utkání dospělo do prodloužení, takže Oshieho branka ze 70. minuty byla navíc vítěznou. Potvrdit ji muselo až video, některý ze záběrů kamer ale nakonec ukázal, že puk po objetí washingtonského forvarda kolem klece skutečně skončil celým objemem za čárou.
Oshie si sám vypracoval už svoji první akci, když ve 33. minutě střelou „do šibenice“ srovnával na 2:2 – jen pár desítek sekund poté, co Malkin na druhé straně zamíchal kotouč na své holi a zakončil bekhendem. Ještě o chvíli dříve rozsvítil červené světlo za Holtbym Ben Lovejoy po Boninově průniku.
Sidney Crosby byl na ledě u tří inkasovaných branek Tučňáků. Alexandr Ovečkin naopak získal do tabulky pravdy tři plusové body. Jeden i díky tomu, že ve 44. minutě po své zablokované střele nahrál lépe postavenému Oshiemu. Tři a půl minuty mohl navíc z brejku rozhodnout, ale Murray ho vychytal.
To už bylo skóre zase srovnané, o což se po Hagelinově pasu od zadního mantinelu postaral agilní Nick Bonino.
Další utkání hostí v sobotu znovu metropole USA.



Washington – Pittsburgh 4:3p (1:0, 1:2, 1:1 – 1:0) – stav série 1:0

Branky a asistence: 11. Burakovsky (Chimera, Carlson), 33. Oshie, 44. Oshie (Ovečkin), 70. Oshie – 21. Lovejoy (Bonino, Hagelin), 32. Malkin (Kunitz, Letang), 49. Bonino (Hagelin, Kessel).
Střely na branku: Washington 15-7-5-8=35, Pittsburgh 9-17-13-6=45. Přesilovky: 0/4 – 0/2.
Brankáři: Holtby 42/45 – Murray 31/35.
Hvězdy utkání: Oshie (WSH), Bonino (PIT), Niskanen (WSH).
Česká účast: –

Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -