- Reklama -

Nebudou ty kabáty příliš obnošené? Jan Hejda zkusí štěstí na farmě Blue Jackets

- Reklama -

Ve středu se záložní tým Modrokabátníků z Lake Erie docesivnhl-logo-150x150-3hodl na testech s Mannym Malhotrou, který oblékal dres Blue Jackets v letech 2004 až 2009 a v loňské sezóně působil v Montrealu. O víkendu by se ke kanadskému útočníkovi mohl připojit jeho někdejší spoluhráč Jan Hejda. Jak informuje list Columbus Dispatch, český obránce má také blízko k podpisu zkušebního kontraktu a na ledě by se mohl objevit během nedělního utkání s Clevelandem.
Účastník olympijských her ve Vancouveru patřil k oporám klubu z Ohia v období 2007-11, následně podepsal na čtyři sezóny smlouvu s Coloradem. Když na konci června vypršela, 37letému zadákovi žádný klub NHL práci nenabídl. Přesněji řečeno, v září projevilo zájem Chicago, ale po testování v přípravném kempu nakonec dostal před slávistickým odchovancem přednost jeho krajan Michal Rozsíval.
Zatímco v defenzívě Jestřábů by se pro Hejdu hledalo místo asi těžko, v Columbusu by na své někdejší působení navázat mohl – samozřejmě až poté, co přesvědčí o svých schopnostech na kluzištích AHL a bude mu případně nabídnut plnohodnotný kontrakt.
Blue Jackets mají dlouhodobě zraněného Codyho Goloubefa a nejistý je i termín návratu Fjodora Tjutina do sestavy (první má zlomenou čelist, druhý nos). Třetí obrannou dvojici momentálně tvoří Andrew Bodnarchuk s Justinem Falkem, které si trenér John Tortorella chválí, jenže za nimi je v pořadí Dalton Prout – a v něho už „Torts“ nemá příliš velkou důvěru. A mladíci z farmy jsou prakticky bez zkušeností z NHL, takže v případě dalších zdravotních komplikací by se někdo protřelý hodil.
Columbusu patří po dvou měsících sezóny 2015-16 až sedmá příčka v Metropolitní divizi. Na poslední postupovou příčku náležející Floridě (s níž včera prohrál po nájezdech) ztrácí devět bodů. V situaci, kdy bude každá další ztráta srážet šance na play off, by se Hejda se zkušenostmi z víc jak šesti set utkání v National Hockey League Modrokabátníkům určitě hodil.
Foto/Photo by: Teka England/Flickr.com

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -