- Reklama -

Nehrál za Plameny. Zahrával si s plameny

- Reklama -

Bývalý washingtonský útočník Stephen Peat stanul v pondělí před soudním dvorem v Langley v kanadské provincii Britská Kolumbie, kde si vyslechl obvinění ze žhářství. 35letý hokejista se měl trestného činu dopustit minulé úterý v domě svého otce.
Požáru, který byl ohlášen krátce před jedenáctou hodinou večerní, podle svědků předcházela hádka mezi oběma muži. Otec a syn Peatové se dostali do pře už odpoledne, večer v ostré slovní výměně pokračovali.
Starší z Peatů se po hádce odebral do postele, mladší se o něco později pustil do zhoubného díla. Byl přitom přistižen náhodným kolemjdoucím, ale podařilo se mu uprchnout. Požár se naštěstí příliš nerozšířil, takže nikdo nebyl zraněn.
Hříšník se o dva dny později sám přihlásil na policejní stanici a po prvním slyšení u soudu zůstává ve vazbě.
Stephena Peata draftovali v roce 1998 Anaheim Mighty Ducks ve druhém kole, ale o dva roky později přenechali jeho práva Washingtonu za možnost volby ve čtvrtém kole tehdejších výběrů. Za Capitals odehrál v období 2001-05 sto třicet zápasů s bilancí 8+2. Po další výměně do Caroliny za Colina Forbese už se v NHL neobjevil.
Foto: Icon Sportwire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -