- Reklama -

Nejistota Cama Warda je pryč, kanadský gólman zůstává v Carolině

- Reklama -

Gólman Cam Ward zmizel dnes ze seznamu hráčů, kteří se 1. července mohou stát nechráněnými volnými hráči. Poslední pamětník triumfu Caroliny v play off 2006 se dohodl s vedením amerického klubu na prodloužení spolupráce o další dva roky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nová smlouva s Hurricanes mu vynese celkem 6,6 miliónu dolarů. V příští sezóně si Ward vydělá 3,5 miliónu dolarů, v následujícím ročníku už „jen“ 3,1 mil. USD.
„Cam je hlavní tváří Hurricanes na ledě i mimo něj více než deset let. Jsme rádi, že si vybral možnost pokračovat v kariéře v Carolině,“ uvedl na adresu mistra světa z roku 2007 generální manažer Ron Francis.


Zástupci Canes draftovali Warda v roce 2002 v prvním kole z 25. pozice. Do kádru prvního týmu se prosadil v první povýlukové sezóně jako dvojka kryjící zpočátku záda Martinu Gerberovi. V další fázi své kariéry už byl jasnou brankářskou jedničkou Hurricanes.
„Věřím, že teď začíná tvrdá práce. Fakt, že mi Canes poskytli příležitost zůstat v týmu další dva roky, nemohu brát na lehkou váhu,“ řekl držitel Conn Smythe Trophy (2006) pro nejlepšího hráče play off v roce 2006.
Dvaatřicetiletý gólman odchytal v základní části NHL 564 zápasů, připsal si 269 vítězství, brankový průměr 2,7 a úspěšnost zákroků 91%. V 23 zápasech udržel čisté konto.
Foto/Photo by: Cheryl Adams

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -