- Reklama -

Nešťastné zranění oka mu zruinovalo kariéru: Smutný konec dvojnásobného šampióna NHL

- Reklama -

Švédský útočník Carl Hagelin ukončil ve věku 35 let hráčskou kariéru. Důvodem jeho rozhodnutí je zranění levého oka, pro které už rok a půl nehrál.

Zkušený křídelník se zranil 1. března 2022, když inkasoval úder hokejkou během tréninku se spoluhráči z Washingtonu, následně podstoupil operaci.

„Naneštěstí, zranění mého oka je příliš vážné na to, abych mohl hrát hru, kterou tak miluju. Chci poděkovat úžasným spoluhráčům, lékařům a dalším lidem, se kterými jsem se během těch let potkal,“ uvedl na sociální síti.

Hagelina si do NHL vybrali v roce 2007 ze 168. místa Rangers. Do ligy pronikl o čtyři roky později a v klubu strávil čtyři sezóny. Následně odešel do Anaheimu a Pittsburghu, se kterým v letech 2016 a 2017 získal Stanley Cup.

- Reklama -

Po krátké zastávce v Los Angeles odešel do Washingtonu, kde nakonec ukončil kariéru.

V základní části NHL odehrál dohromady 713 zápasů se ziskem 296 bodů (110+186). Ve 141 duelech play-off přidal 22 gólů a 28 asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -