- Reklama -

Neuvirth podepsal s Philadelphií nový kontrakt

- Reklama -

Michal Neuvirth zůstane i nadále věrný svému dosavadnímu zaměstnavateli v National Hockey League. Český gólman se ve středu dohodl se zástupci Philadelphie na podpisu nové dvouleté smlouvy na pět milionů dolarů. Neuvirth si tak finančně polepší, na konci letošní sezóny mu vyprší dvouletý kontrakt na 3,5 mil. USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Ústí nad Labem se 1. července mohl stát nechráněným volným hráčem a spekulovalo se před dnešní uzávěrkou přestupů i o jeho výměně. Generální manažer Ron Hextall si však nechal Neuvirtha v týmu, i když ví, že si ho může v červnovém rozšiřovacím draftu vybrat nový klub z Las Vegas. Záleží na rozhodnutí Letců, kterého gólmana si budou chránit.


Bude Vás zajímat: Výměny na poslední chvíli

- Reklama -

Největší část své dosavadní kariéry v NHL prožil Neuvirth ve Washingtonu. Zástupci Capitals ho draftovali v roce 2006 z 34. pozice. Debut v soutěži prožil v ročníku 2008-09.
Na začátku března 2014 jej Capitals poslali do Buffala a o rok později přestoupil New Yorku Islanders. V červenci 2015 ho na trhu volných hráčů ulovili Letci z Philadelphie, jež se tak stali jeho čtvrtým týmem v NHL.
Během devíti sezón absolvoval Neuvirth v základní části National Hockey League 224 zápasů, v nichž inkasoval průměrně 2,68 gólu při úspěšnosti zákroků 91,1 procenta. Deset utkání dokončil s čistým kontem. V play off si připsal třináct startů.
Na stejně dlouho dobu se dnes upsal Philadelphii také Pierre-Edouard Bellemare. Jednatřicetiletý křídelník si vydělá celkem 2,9 miliónu dolarů. Francouzský hokejista odehrál v letošním ročníku za Flyers 62, ve kterých zaznamenal tři branky a tři přihrávky.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -