- Reklama -

NHL do Prahy nezavítá

- Reklama -

Následující ročník NHL měl začít zápasem v Praze mezi Bostonem Bruins a Nashvillem Predators. Vinou aktuální epidemiologické situace ale přišla pro české fanoušky smutná zpráva. Duel byl odložen.
V prohlášení zástupci nejlepší ligy světa uvedli, že doufají v návrat do Evropy v roce 2021.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

„NHL i (hráčská asociace) NHLPA udělají všechno pro to, aby dál posilovaly svou přítomnost v zahraničí. Doufáme, že naši fanoušci za mořem chápou, že musíme zápasy pro rok 2020 odložit, ale těšíme se na to, že se k nim vrátíme v roce 2021,“ uvedla vedení NHL a NHLPA ve společném prohlášení.
V současné době má kontrakt v Bruins šest českých hráčů. Vedle Krejčího a Pastrňáka byl v prvním týmu také další forvard Ondřej Kaše. Na farmě v Providence pak působili gólman Daniel Vladař, obránce Jakub Zbořil a útočník Jakub Lauko. Na sezonu 2021/22 z nich mají platnou smlouvu jen Pastrňák a Lauko.
Dotčeni však nejsou pouze Pasta a spol. Na podzim se měly odehrát také dva duely Colorada s Columbusem v helsinské Hartwall Areně.
„Je to špatná novinka hlavně pro hráče z Evropy. Všichni jsme se na to už těšili, věděli jsme, že to bude zážitek a pro naše blízké bude jednodušší se na zápas dostat,“ poznamenal pro Sport.cz gólman Avalanche Pavel Francouz. „Na druhou stranu musím říct, že to je pochopitelné vyústění celé situace kolem koronaviru, nic jiného se asi nedalo čekat. Je to očekávaná zpráva, ale nemilá.“
Praha měla letos v říjnu hostit už šestý soutěžní zápas NHL. V roce 2008 se ve dvou utkáních představili New York Rangers s Tampou Bay Lightning, o dva roky později také ve dvou duelech Boston s Phoenixem. Loni do O2 areny zavítali Flyers s útočníkem Jakubem Voráčkem s Blackhawks s Dominikem Kubalíkem a Davidem Kämpfem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -