- Reklama -

NHL šokovala Rytíře. Jeden z jejich hráčů byl suspendován na 20 zápasů

- Reklama -

Fanda NHL
Vegas se bude muset na začátku sezóny obejít bez Natea Schmidta. Důležitý obránce Golden Knights byl vedením soutěže suspendován na 20 zápasů za porušení podmínek antidopingového programu NHL a NHLPA. Klub i hráč se trestu brání.
„Jsem nesmírně zklamaný (…),“ uvádí Schmidt ve svém stanovisku. „Skutečnost, že vydávám toto prohlášení, je pro mě neskutečná, protože jsem používal pouze přípravky poskytnuté týmem a vždy jsem si dával mimořádný pozor na to, co vkládám do svého těla.“


Sedmadvacetiletý rodák z Minnesoty se nyní také musí zapojit do programu týkajícího se zneužívání látek a duševního zdraví, který vyhodnotí jeho situaci a v případě potřeby mu podá pomocnou ruku.


Proti suspendaci se důrazně ozvalo i vedení mužstva.
„Pevně věříme, že přítomnost zakázané látky byla náhodná a neúmyslná. Na základě našich rozhovorů s Nateem a analýzy nezávislých lékařských odborníků věříme, že Nate nedokázal ovlivnit přítomnost látky ve svém těle,“ píše klub ve svém oficiálním stanovisku.
NEPŘEHLÉDNĚTE: Hvězda amerického fotbalu šokovala svým vyjádřením o NHL
Schmidt si v uplynulém ročníku vytvořil s pěti góly, 31 asistencemi a 36 body svá osobní maxima. Ve 20 duelech play-off přidal tři branky a čtyři gólové přihrávky. Před příchodem do Nevady hrával za Washington.
Naposledy byl v NHL za doping potrestán Jarred Tinordi v roce 2016 (čtěte ZDE).

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Fanda NHL
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -