- Reklama -

Nováčkovská smlouva pro Šalého. Se Seattlem podepsal na tři roky

- Reklama -

Útočník Eduard Šalé podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu se Seattle Kraken. Osmnáctiletý hráč, který byl letos nejvýše draftovaným Čechem, si podle webu capfriendly.com může vedle podpisového bonusu ročně vydělat 950.000 dolarů. Seattle si Šalého vybral v prvním kole draftu jako celkově dvacátého hráče.

Odchovanec Komety Brno v minulé sezoně stabilně působil v seniorské extralize, za moravský klub odehrál včetně play off 49 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a přidal sedm asistencí.

Vedle toho se Šalé představil na mistrovství světa hráčů do 18 i 20 let a na obou vrcholných turnajích nasbíral šest kanadských bodů. Na juniorském šampionátu se podílel na nečekaném zisku stříbrných medailí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -