- Reklama -

O "zlatý hattrick" budou Finové bojovat se sedmi hráči z NHL

- Reklama -

Finská hokejová reprezentace se na mistrovství světa v Rusku představí se sedmi hráči z NHL. Do nominace se nakonec překvapivě nevlezl útočník Markus Granlund z Vancouveru, který se těšil na společný turnaj se starším bratrem Mikaelem z Minnesoty. V nabitém kádru na něj nezbylo místo a zůstal mezi třináctkou hráčů, kteří neprošli závěrečným sítem.
Hokejový šampionát bude letos v zemi tisíců jezer obzvláště sledovaný. Finsko se totiž může stát historicky první zemí, jež získá zlaté medaile z MS osmnáctek, dvacítek i seniorů v jednom roce.


Nepřehlédněte:


Úspěch z mládežnických kategorií bude v mužstvu trenéra Kariho Jalonena připomínat osmnáctiletý křídelník Patrik Laine, který slavil v lednu zlato na MS dvacetiletých (podrobnosti zde). Jeden z největších talentů severského hokeje navíc získal v této sezóně titul v SM-lize s týmem Tappara Tampere.
Z nejslavnější ligy světa Jalonen povolal brankáře Niklase Backströma a šest útočníků – na šampionát cestují Jágrovi parťáci z Floridy Jussi Jokinen a Aleksander Barkov, Mikael Granlund a Mikko Koivu z Minnesoty, Leo Komarov z Toronta a Teemu Pulkkinen z Detroitu. V pětadvacetičlenné nominaci jsou i gólman Juuse Saros z farmy Nashvillu, bek Esa Lindell ze záložního týmu Dallasu a zadák Ville Pokka, který hraje na farmě Chicaga.
Finové se na MS představí v „petrohradské“ skupině B, v níž narazí na Bělorusko, Německo, USA, Maďarsko, Francii, Slovensko a Kanadu. Generálka na šampionát je čeká v úterý v Helsinkách proti Spojeným státům.
Nominace Finska na MS 2016 v Rusku (6. – 22. května):
Brankáři: Niklas Bäckström (Calgary/NHL), Mikko Koskinen (Petrohrad/KHL), Juuse Saros (Milwaukee/AHL),
Obránci: Topi Jaakola, Atte Ohtamaa (oba Jokerit Helsinky/KHL), Lasse Kukkonen (Kärpät Oulu), Juuso Hietanen (Dynamo Moskva/KHL), Tommi Kivistö (Jekatěrinburg/KHL), Esa Lindell (Texas/AHL), Ville Pokka (Rockford/AHL), Anssi Salmela (Brynäs/Švéd.),
Útočníci: Sebastian Aho, Mika Pyörälä (oba Kärpät Oulu), Patrik Laine, Jani Lajunen (oba Tappara Tampere), Aleksander Barkov, Jussi Jokinen (oba Florida/NHL), Mikael Granlund, Mikko Koivu (oba Minnesota/NHL), Leo Komarov (Toronto/NHL), Jarno Koskiranta (Petrohrad/KHL), Antti Pihlström (CSKA Moskva/KHL), Teemu Pulkkinen (Detroit/NHL), Mikko Rantanen (San Antonio/AHL), Tomi Sallinen (Djurgaarden/Švéd.).
Titulní foto: s.yume / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -