- Reklama -

Oslabeni v oslabení. Blackhawks přišli na čtyři měsíce o Krügera

- Reklama -

Abychom raději hned rozklíčovali titulek, než si ukroutíte hlavu: Marcus Krüger je nejvytěžovanějším útočníkem Chicaga při hře v oslabení, během soupeřových přesilovek tráví na ledě v průměru skoro dvě a půl minuty za zápas. Ze 157 vhazování, ke kterým se obhájci titulu při nepříznivém počtu mužů postavili, mířil ve 102 případech na buly právě švédský centr – bez kterého se teď Jestřábi budou muset po zbytek základní části a možná i v úvodu play off obejít.
Rodák ze Stockholmu podstoupil v pátek operaci levého zápěstí, které si zranil o den dříve v utkání s Edmontonem při nárazu do mantinelu. Doktoři odhadují dobu léčení na čtyři měsíce. Základní fáze sezóny 2015-16 se uzavře 9. dubna.
„Je to pro nás velice těžká ztráta, Marcus nám byl užitečný v mnoha směrech,“ teskní trenér Joel Quenneville. „Dostával hodně důvěry při hře v oslabení, chodil na důležitá vhazování, měl defenzivní povinnosti v závěrečných minutách třetin a za našeho těsného vedení.“
Jako náhrada byl z farmy v Rockfordu ihned povolán Phillip Danault, typově velice podobný hokejista. 22letý muž draftovaný v roce 2011 z 26. pozice nastoupil loni ke svým dvěma prvním utkáním v NHL, nyní počet svých startů zřejmě výrazně rozhojní. O místo v sestavě si říkal už během přípravného kempu, jenže ho zastavila operace kyčle, takže do hry na farmě se dostal teprve před deseti dny.

„Povolali jsme Phila, protože cítíme, že jednoho dne by z něho mohl být stejný hráč jako Marcus. Teď ho čeká rychlé studium,“ říká Quenneville. „Věříme, že by si mohl najít správnou cestu, protože vidíme, jak na sobě pracuje a jak je bojovný. Pokud jde o produktivitu, nečekáme od něho příliš, ale na druhou stranu věříme, že předvede své umění.“
Danault obsadí v sestavě stejnou pozici jako Krüger, tedy ve středu čtvrtého útoku a ve speciální formaci pro oslabení. V ní by mohl podle kouče Chicaga dostat příležitost také Teuvo Teräväinen.
Jestliže Jestřábi zapíšou Marcuse Krügera na listinu dlouhodobě zraněných (a není důvod, proč by tak neučinili), jeho příjem se jim nebude počítat do platového stropu. Tím by se jim uvolnil prostor pro případné výměny v době přestupové uzávěrky. Loni podobným způsobem „využili“ zranění Patricka Kanea a doplnili kádr o Antoinea Vermettea, Andrewa Desjardinse a Kimmo Timonena. V čase play off už se kluby na platový strop nemusejí ohlížet.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -