- Reklama -

Ovečkin pokořil další milník, zároveň se ale trápí

- Reklama -

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin opět pozměnil historické zápisy NHL, když při středeční výhře 3:2 nad Islanders přihrával na gól v prodloužení. Sám však opět neskóroval.

Ovečkinova asistence na gól Dylana Stromea byla jeho 39. bodem v prodloužení (25+14) v kariéře, čímž se vyrovnal na druhém místě historického pořadí ligy Jevgeniji Malkinovi (13+26). Víc bodů v nastaveném čase nasbíral jen Sidney Crosby a to 43 (20+23).

Mezitím si však zkušený útočník natáhl nejdelší gólové suchoty v kariéře už na 14 zápasů. Po 29 zápasech sezóny tak má kontě jen pět branek a dosažení gólového rekordu Waynea Gretzkého se mu komplikuje. Co se s ním děje?

- Reklama -

„Nevím,“ odvětil Ovečkin pro ligový web. „Nějaké neštěstí. Mám šance, mám dost dobré šance, ale někdy zažíváte období, kdy možná držíte hokejku příliš pevno, protože nedáváte góly…Myslím si však, že dřív nebo později k tomu dojde a začne mi to tam padat.“

Ovečkinovi chybí 67 přesných zásahů k 894 gólům, které v kariéře vstřelil Gretzky. Naposledy skóroval 18. listopadu. Jeho nejdelší suchoty před těmi aktuálními byly desetizápasové.

„Myslím, že je to frustrující pro mě, frustrující pro každého. Můžete vidět, že nestřílím tolik branek, jako jsem byl zvyklý střílet. Nevím, jestli za to vinit systém. Hraju hokej, musím si tvořit šance. Musím si tvořit příležitosti pro sebe a pro spoluhráče,“ poznamenal Ovečkin.

Washington je momentálně na pátém místě Metropolitní divize. Ovečkin by upřednostnil výhry před svými góly. „Nejdůležitější je, abychom sbírali body a vyhrávali zápasy. Radši bych byl na místě zaručujícím play-off než vstřelit 20 gólů a nebýt ve hře o play-off.“

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -