- Reklama -

Ovečkin překonal Fjodorova, Hanzal skóroval do sítě Habs. Krejčí si připsal dvě asistence, bodovali také Jágr, Plekanec a M. Michálek

- Reklama -

Na čtvrteční duel s Dallasem bude Alexandr Ovečkin vzpomínat se smíšenými pocity. Moskevský rodák sice ukončil po čtyřech zápasech čekání na zápis do střelecké listiny, z čehož měl pochopitelně velkou radost, ale mrzelo jej, že jeho jubilejní trefa nepřinesla domácímu celku bodový zisk. Třicetiletý útočník se prosadil v 48. minutě, kdy po závaru před brankou Stars dorazil puk za záda Kariho Lehtonena a vyrovnal na 2:2.
Ovečkinův devátý gól v sezóně byl zároveň 484. v jeho kariéře, čímž překonal nejlepšího ruského střelce v historii NHL Sergeje Fjodorova. Radost z dosaženého milníku mu o čtyři minuty později pokazil Jason Spezza, který rozhodl o výhře Dallasu v poměru 3:2.
Martin Hanzal byl jediným českým úspěšným střelcem v devíti zápasech včerejšího programu NHL. Svou čtvrtou trefou v sezóně pomohl k vítězství Arizony 3:2 na ledě Montrealu. Osmadvacetiletý rodák z Písku otevřel střelecký účet v 6. minutě po akci spoluhráče Anthonyho Duclaira, který skvěle obkroužil branku Habs, ale přes beton Mikea Condona se mu nepodařilo zasunout kotouč.
Ten zůstal na chvíli ležet před brankovištěm a důrazný Hanzal ho stihl uklidit do sítě. Do tříbrankového vedení poslali Coyotes Shane Doan a Oliver Ekman-Larsson. Neúspěšnou stíhací jízdu Canadiens kočírovali Max Pacioretty s Dalem Weisem. Asistenci si připsal Tomáš Plekanec.
David Krejčí podruhé za sebou přihrál na dva góly a pomohl Bostonu k vítězství 4:2 nad Minnesotou. Šternberský rodák se tak v tabulce ligové produktivity vyhoupl na čtvrté místo. Krejčí byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, když asistoval u dvou ze tří gólů Louie Erikssona. Švédský forvard zaznamenal svůj třetí hattrick v National Hockey League, ten poslední zkompletoval 3. prosince 2009 ještě v dresu Dallas v duelu proti Anaheimu.
Z našich krajanů se asistencí zapsali do statistik i Milan Michálek a Jaromír Jágr. Prvně jmenovaný asistoval u vítězné trefy Ottawy, která porazila Columbus 3:0. Obě úvodní branky Senátorů vsítil švédský zadák Erik Karlsson, navíc přidal asistenci u Kylea Turrise, jenž v závěrečných sekundách pečetil výsledek střelou do prázdné branky. Gólman Craig Anderson předvedl 25 bezchybných zákroků a připsal si 30. čisté konto v kariéře v NHL.
Stoprocentní výkon předvedl také Martin Jones, jenž 34 zákroky dovedl San Jose k výhře 1:0 ve Philadelphii. Výbornou fazónu předvedl také gólman Flyers Steve Mason (21/20) a na jedinou branku zápasu se tak čekalo až do 4. minuty prodloužení. Zápas ukončila branka Melkera Karlssona, u které mu asistovali Joonas Donskoi s Paulem Martinem. Sharks vyhráli čtvrtý venkovní duel v řadě a než se šestizápasového tripu vrátí domu, musí ještě zavítat do Pittsburghu a Columbusu.
Jágrova Florida podlehla Anaheimu 1:3. Kačeři skórovali v různých herních situacích. Cam Fowler zužitkoval přesilovou hru, Andrew Cogliano se prosadil při vlastním oslabení a Jakob Silfverberg poslal puk do prázdné klece při power play Panterů. Domácí našli recept na Frederika Andersena až  v 57. minutě. Jágr ve středním pásmu vybojoval puk pro Aleksandera Barkova, který přejel modrou čáru a vypálil. Puk prošel pod Andersenovou vyrážečkou a odrazem od bližší tyčky si našel cestu za brankovou čáru.
Devětkrát za sebou hokejisté New Yorku Rangers vyhráli. Jejich úspěšná série skončila až na ledě Tampy Bay, odkud si odvezli těsnou prohru 1:2. Hostům nestačilo ani 26 bezchybných zákroků Henrika Lundqvista. Jeho protějšek Ben Bishop zastavil 20 z 21 střel. Oba gólmani patřili mezi tři hvězdy utkání, vklínil se mezi ně centr Lightning Valtteri Filppula. Finský hokejista nejprve připravil střeleckou pozici pro Alexe Killorna a 65 sekund před koncem utkání vsítil při vlastním oslabení rozdílový gól.
Po šesti zápasech ukončil Sidney Crosby svůj gólový půst a pomohl Pittsburghu k výhře 4:3 nad Coloradem. Kanadského centra políbilo střelecké štěstí v 52. minutě, kdy poslal Penguins do vedení 4:2. V úplném závěru ještě snížil svou druhou trefou v zápase Matt Duchene, ale víc už toho Avalanche na ledě Consol Energy Center nestihli.
Vývoj zápasu mezi St. Louis a Buffalem výrazně ovlivnila hra speciálních formací. Blues ubránili všechna čtyři oslabení a zároveň využili dvě ze tří přesilovek. Nedisciplinovanost hráčů Sabres potrestali Kevin Shattenkirk a Vladimír Tarasenko (1+1). Sabres v zápase prohrávali 0:1 a 1:2, ale pokaždé dokázali vyrovnat.
Střelecky se o to zasloužili Sam Reinhart a Ryan O’Reilly. Zápas tak dospěl do prodloužení, a jelikož ani v něm se nerozhodlo, přišla na řadu poslední instance v podobě samostatných nájezdu. V nich byl jediným úspěšným exekutorem ve třetí sérii útočník St. Louis Alexander Steen (0+2).
Výsledky z 19. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 19. listopad

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -