- Reklama -

Palát vstřelil vítězný gól, Capitals se dotahují na Voráčka

- Reklama -

Po dvanácti letech se hokejistům Tampy Bay podařilo vyhrát v San Jose a v zápise z utkání za to bude přičtena zásluha Ondřeji Palátovi. Český útočník hned po úvodním buly třetí třetiny zavezl kotouč do soupeřova pásma a přestože tam nad ním na chvíli ztratil kontrolu, po jejím opětovném získání zakončil z pravého kruhu. Ve zbývajícím čase udeřily Blesky ještě dvakrát, konečné skóre znělo 2:5.
Pro Paláta šlo o dvanáctou branku v sezóně, Steven Stamkos těsně před první přestávkou zaokrouhlil svoji gólovou bilanci už na třicet. Tampa se v tabulce Atlantické divize znovu dotáhla na lídra z Montrealu.
Postavení Anaheimu na čele Pacifické divize je neochvějné, včera však Kačeři vyšli s Washingtonem naprázdno. Před vyprodaným hledištěm nenašla jejich obrana recept na Alexandra Ovečkina, jenž zařídil čtyři z pěti branek svého týmu. Dvě vstřelil sám, dvě připravil pro Andre Burakovskyho. A protože když je na ledě Ovečkin, téměř pokaždé je tam i Nicklas Bäckström, při vítězství 5:3 si výrazně vylepšil statistiky také Švéd.
Po Rusových trefách v prvním dějství se skóre pokaždé zarovnalo, po přestávce už se hokejistům Capitals podařilo skórovat jako prvním a Kačerům odskočili. Bäckström je díky dvěma asistencím na 59 bodech, Ovečkin má o dva méně. V ligových statistikách se tím oba posunuli do elitní šestky.
Dva nejproduktivnější hráči dosavadního průběhu sezóny totiž v neděli svá čísla nezměnili. Jakub Voráček zavítal s Philadelphií do Buffala, jehož svatyni strážil Michal Neuvirth. Labskoústeckému rodákovi se nevedlo nejhůř, pustil jen dvě z třiceti střel, jenže Ray Emery na druhé straně inkasoval pouze jednou. V 53. minutě určila vítěze akce Michaela Raffla, při níž rakouský forvard rychle vybruslil zpoza brány a zakončil.
Flyers bodovali podeváté v řadě a v tabulce Východní konference ztrácejí na poslední postupovou příčku pět bodů. Obránce Zach Bogosian při svém debutu v dresu Sabres strávil na ledě skoro pětadvacet minut.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rovněž Chicago v zápase s Pittsburghem zvítězilo 2:1, také v tomto případě k tomu nepotřebovalo pomoc lídra kanadského bodování Patricka Kanea. Vlastně trochu ano. Hokejistům Blackhawks zajistila výhru stoprocentní úspěšnost při samostatných nájezdech a Kane byl jedním z jejich aktérů. Ve vyrovnaném utkání podpořil výkon spoluhráčů 36 zákroky gólman Corey Crawford, jeho protějšku Marc-Andre Fleurymu napočítali o pět zásahů méně.
Jestřábi šli do vedení ve 24. minutě po tvrdé ráně Niklase Hjalmarssona od modré čáry. Za Tučňáky v takřka shodném čase třetího dějství srovnal po Bennettově průniku Nick Spaling.
Jen něco málo přes minutu dělilo Briana Elliotta od vyrovnání Halákova rekordu 20 shutoutů v dresu St. Louis, když ho překonal floridský Nick Bjugstad. Gólman Bluesmanů ale ke svým čtyřiceti zákrokům z normální hrací doby a prodloužení přidal další při samostatných nájezdech a podpořil tak svůj tým na cestě k vítězství 2:1.
V páté sérii rozhodl při svém premiérovém pokusu v NHL Jori Lehterä, který už v průběhu utkání asistoval u branky Jadena Schwartze. Panteři na devátém místě Východní konference ztrácejí na osmý Boston tři body.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -