- Reklama -

Pavelec podržel Jets, Frolík skóroval. Mrázka střídali

- Reklama -

Inkasoval tři góly, přesto byl Ondřej Pavelec vyhlášen nejlepším hráčem zápasu mezi Winnipegem a Arizonou. Český brankář totiž dalším osmadvaceti kotoučům v cestě za svoje záda zabránil, a to ještě nepočítáme jeho další tři zákroky při samostatných nájezdech. Vítězství 4:3 je šestým bodovým ziskem Jets v řadě, v tabulce Centrální divize je posunulo na úroveň třetího Chicaga.
Tryskáči v polovině třetího dějství vedli o dva góly, ve 22. minutě k tomu po chybné soupeřově rozehrávce přispěl svojí trefou i Michael Frolík. Coyotes ale zvládli vyrovnat, jenže v nájezdech uspěl pouze domácí Bryan Little, autor první branky utkání. V arizonském dresu zaznamenal asistenci Martin Hanzal.
Chicago v pátek Winnipegu také podlehlo, včera ztratilo další body s Dallasem. V prvním dějství se červené světlo rozsvítilo pětkrát, ale vyrovnaný duel rozhodla až třetí třetina, v níž se hosté prosadili třikrát. Cody Eakin, jenž předtím skóroval v oslabení, osvědčil svůj um i jako člen přesilovkového komanda. Dvakrát poslal kotouč do sítě také Brandon Saad na druhé straně, čímž svoji bodovou šňůru protáhl na čtyři zápasy (s bilancí 5+1).
Tyler Seguin se díky brance udržel na čele střeleckých statistik, asistence navíc ho vrátila na druhé místo kanadského bodování.
Útočníka Hvězd ovšem v souboji o Maurice Richard Trophy dohnal newyorský Rick Nash, který se v odpoledním střetnutí s Pittsburghem prosadil dvakrát. Stejně se vedlo i jeho spoluhráči Dereku Stepanovi. Po výhře Jezdců 5:2 je rozdíl mezi druhým a třetím týmem Metropolitní divize už jen dvoubodový.
Nash otevřel skóre už po šestadvaceti sekundách, také druhý svůj gól (v sezóně už dvacátý osmý) přidal v úvodu třetiny – té prostřední. Stepan na něho navázal ve 26. minutě při přesilovce, čímž vyhnal z pittsburghské klece Marc-Andre Fleuryho. Podruhé se trefil v takřka totožném čase závěrečného dějství.
Nekorunovaným králem závěru týdne je však Henrik Zetterberg. Švédskému veteránovi ve službách Detroitu stačilo v poslední třetině utkání s Buffalem deset minut, aby se pošesté v zámořské kariéře mohl těšit z hattricku. Jeden gól dal v přesilovce, dva při klasickém počtu mužů na ledě.
Divoký začátek zápasu „odnesl“ Petr Mrázek, jenž inkasoval třikrát ze sedmi střel a ve 14. minutě musel přepustit místo svému náhradníkovi Tomu McCollumovi. Na toho ve zbylém čase zamířili hokejisté Sabres už jen osmkrát, z toho jednou úspěšně, takže 30. muž draftu 2008 při svém druhém startu v NHL slavil první vítězství.
Rudá křídla třígólové manko vymazala v prostřední části hry, poté už patřila scéna Zetterbergovi.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -