- Reklama -

Penguins si „hýčkají“ na tribuně milionáře

- Reklama -

Do brankáře Tristana Jarryho se vkládaly od vstupního draftu velké naděje. Pittsburgh s ním byl vícekrát trpělivý, ale zdá se, že trpělivost k ničemu přelomovému nevedla.

Jarry začal aktuální ročník rozpačitě, což vedlo k příležitostem pro mladíka Joela Blomqvista. Ten zůstal po zotavení Alexe Nedeljkovice v prvním týmu a v neděli mu dělal náhradníka. Jarry tak skončil jen na tribuně.

29letý Kanaďan vydělává 5,35 mil. dolarů ročně, ale jeho pozice v mužstvu se nezdá být tak silná. V prvních třech duelech sezóny kryl 83,6 % střel a inkasoval 5,47 gólu na zápas.

To vedlo Joshe Yoheho z portálu The Athletic k přesvědčení, že Penguins to už s Jarrym jako prvním brankářem musí vzdát. Nepředpokládá jeho zlepšení, přičemž Nedeljkovic a Blomqvist podávají lepší výkony než on. Proto ho bere za perfektního kandidáta na čerstvý start někde jinde.

- Reklama -

Yohe však uznává, že vyměnit brankáře s tak lukrativní smlouvou, která platí do konce sezóny 2027/28 a má omezenou klauzuli o nevyměnitelnosti, nebude vůbec lehké. Proto by podle něj mělo vedení gólmana poslat do AHL, díky čemuž týmu ubude z platového rozpočtu 1,15 mil. dolarů, což dodá trochu flexibility, zatímco se o brankoviště postarají Nedeljkovic s Blomqvistem.

Zámořský insider také navrhuje, aby se po skončení této sezóny vedení Penguins zaobíralo i možností vykoupení Jarryho ze smlouvy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -