- Reklama -

Islanders a Pens podepsali své dosavadní jedničky

- Reklama -

Ilja Sorokin z New York Islanders a Tristan Jarry z Pittsburgh Penguins se mohou těšit z nových smluv se svými kluby. Jarry získal jistotu na dalších pět let, Sorokin dokonce na osm.

Nový GM Pittsburghu Kyle Dubas podle zákulisních zpráv delší dobu zjišťoval, co by ho stála potenciální nová jednička. Kroužit prý měl okolo brankáře Winnipegu Connora Hellebuycka a gólmana Anaheimu Johna Gibsona. Hned několik hodin po otevření trhu s volnými hráči nabídl kontrakt dosavadní jedničce Tučňáků Tristanu Jarrymu. Ten si nyní vydělá 5,375 milionu dolarů ročně. Nově bude spolupracovat s Alexem Nedeljkovicem, který se bude sbírat po nepodařené štaci v Detroitu. Bývalý brankář Red Wings a Hurricanes kývl na roční dohodu s hodnotou 1,5 milionu dolarů.

Jistotu na dlouhé roky dopředu získali rovněž v New Yorku. Ilja Sorokin se domluvil s GM Lou Lamoriellem na osmiletém kontraktu, který vstoupí v platnost po příští sezóně. Sedmadvacetiletý ruský brankář dosud v NHL nechytal za jiný tým. Islanders si ho zamluvili na draftu v roce 2014 jako 78. v celkovém pořadí. V uplynulé sezóně skončil druhý v hlasování o Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře sezony.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -