- Reklama -

Bláznivý Nedeljkovicův víkend: Gól v AHL, nula v NHL

- Reklama -

Alex Nedeljkovic, brankář Pittsburgh Penguins, zažil věru netradiční víkend. V noci z pátka na sobotu chytal zápas za farmářský tým Wilkes-Barre/Scranton a pomohl svým spoluhráčům k výhře nad Providence vstřelenou branku. O několik desítek hodin později nastoupil za hlavní tým Penguins a vychytal čisté konto proti držitelům Stanley Cupu Vegas Golden Knights.

Sedmadvacetiletý bývalý brankář Caroliny nebo Detroitu proti Providence vstřelil svůj druhý gól v AHL v kariéře. Tím se stal nejlepším střelcem mezi brankáři v historii této soutěže.

„Bylo to trochu chaotické, musel jsem hodně cestovat. Ale užil jsem si to. Jsem rád, že jsem se mohl rovnou z Providence vrátit zpátky do prvního týmu. Jsou to tři a půl týdne, co jsem naposledy chytal v NHL. Chybělo mi to.“ uvedl po zmíněných utkáních Nedeljkovic.

V noci z neděle na pondělí už chytal v NHL proti obhájcům Stanley Cupu Vegas Golden Knights. A svým výkonem se zaskvěl. Spoluhráčům pomohl k výhře 3:0 38 úspěšnými zákroky a čistým kontem.

- Reklama -

„Odehráli jsme dobré utkání. Kluci přede mnou výborně bránili a hodně mi to usnadnili. Padali do střel, blokovali je hokejkami. Navíc jsem se cítil od prvních minut velmi dobře. Zkrátka si to všechno sedlo. Je to pro nás důležitý výsledek,“ nechal se slyšet brankář se srbskými kořeny.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -