- Reklama -

Perry se blýskl hattrickem, na body v Pittsburghu to ale nestačilo

- Reklama -

První zápas Penguins pod vedení nového kouče se povedl. Tučňáci se oklepali ze ztráty třígólového vedení a zápas, který byl po celých šedesát minut nahoru dolů, nakonec dovedli do vítězného konce. Hlavními hrdiny domácího týmu byli tříbodový Sidney Crosby (2+1) a Pascal Dupuis, který posbíral čtyři body. Na straně poražených se nejvíce zviditelnil autor hattricku Corey Perry (3+0).
Mike Johnston je tak prvním trenérem Pittsburghu, který vyhrál svůj debut na lavičce tohoto týmu, od Ricka Kehoea, jenž dovedl Penguins ve svém úvodním zápase 16. října 2001 k výhře 5:2 nad Ottawou Senators.
„Je to určitě vzrušující,“ řekl Johnston. „První zápas z 82, co jsou před námi. Je dobré ho vyhrát. Mají výborný první útok, tvrdě bojovali. Je to dynamický tým. Mají hodně dobrých hráčů,“ pochválil soupeře.
Tučňáci vlétli na Kačery ve své hale pěkně zostra a po gólech Hörnqvista, Crosbyho a Dupuise vedli ve 14. minutě 3:0. V sestavě domácích nakonec nechyběl Jevgenij Malkin, o jehož zdravotním stavu panovaly pochybnosti. Na ledě strávil necelých 17 minut a asistoval u třetí branky.
Soupeř se ale dokázal i za tohoto stavu vrátit do hry. Nejprve snížil Kessler, pak po chybě gólmana Fleuryho za vlastní brankou stáhnul už na 3:2 snadno do prázdné klece Corey Perry, který otevřel svůj brankový účet večera. Stejný hráč využil následně přesnou ranou přesilovku a v závěru opět v přesilovce korigoval na konečných 6:4.
Na Pittsburgh to ale bylo málo. Domácí se za stavu 3:3 probrali a třemi góly znovu odskočili do výrazného vedení. Důležitá byla hlavně trefa Brandona Suttera, který zvyšoval na 6:3 v oslabení. Hosté už pak dokázali Perrym jen snížit.
„Nechtěli jsme se vzdávat,“ řekl k vývoji utkání Ryan Getzlaf, autor dvou gólových asistencí. „Tvrdě jsme makali, abychom se vrátili do zápasu. Pak uděláme dvě chyby a ty nás srazily…“
Včerejší zápas v Consol Energy Center měl speciální význam pro Pascala Dupuise, jenž nastoupil k ligovému utkání poprvé po dlouhé absenci zaviněné zraněním kolena. Naposledy oblékl dres Pittsburghu 23. prosince 2013 v utkání na ledě Ottawy. Rodák z Lavalu tehdy doplatil na nezaviněnou srážku s kapitánem Crosbym přetrženým předním zkříženým vazem a musel podstoupit operaci.
Návrat do hry oslavil Dupuis jedním gólem a třemi asistencemi, což znamenalo první čtyřbodový zápis tohoto hráče od utkání Minnesoty s Chicagem 25. března 2004. „Samozřejmě, je to dlouhá doba,“ řekl ke svému výkonu hráč jmenovaný první hvězdou večera. „Jsou zápasy, kdy to všechno vychází a tohle byl jeden z nich. Povedla se mi příprava, věděl jsem, co očekávat.“
Foto: Icon Sportswire
Sestřih z utkání

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -