- Reklama -

Pět obránců, o které se strhne bitva

- Reklama -

Sezóna 2019/20 sice stále pauzíruje, podívat se na to, co nás čeká v offseason, však zakázáno není. V tomto článku poukážeme na pět potenciálně nechráněných volných zadáků, kteří by byli na trhu výsostně cenným zbožím.
Před samotným výčtem upozorňujeme, že jsme cíleně vynechali Zdena Cháru a Jaye Bouwmeestera, u nichž je výměna týmu značně nepravděpodobná.
OZ – odehrané zápasy, G – góly, B – body, PČNL – průměrný čas na ledě

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Alex Pietrangelo

Věk: 30
Současný tým: St. Louis Blues
2019-20 cap hit: $6.5M

OZ G B PČNL
70 16 52 24:11

Obránci Pietrangelových kvalit se málokdy dostanou na volný trh. V minulých letech podepsali hráči jako Drew Doughty, Erik Karlsson a Johan Carlson své mamutí kontrakty ještě před tím, než vstoupili na trh. Blues budou pravděpodobně dělat cokoliv pro to, aby si 30letého Kanaďana udrželi.
Problémem mohou být volné finance. St. Louis má k dispozici pod platovým stropem 4,5 miliónů, zatímco Pietrangelo bude požadovat částku mezi 8 až 11 milióny.

Torey Krug

Věk: 29
Současný tým: Boston Bruins
2019-20 cap hit: $5.25M

- Reklama -
OZ G B PČNL
61 9 49 20:29

Krug rozhodně není týmovým obráncem číslo jedna, má ale k této pozici blízko. Role v Bostonu, kde září ve druhém obranném páru, mu dokonale sedla. K tomu je výborným bruslařem a stále i navzdory svému věku má kam růst. Dlouholetý kontrakt s cap hitem 6 – 8 miliónů by se Medvědům pravděpodobně vyplatil.

Dustin Byfuglien

Věk: 35
Současný tým: bez týmu
2019-20 cap hit: $7.6M

OZ G B PČNL
42 4 31 24:22

*data z ročníku 2018/2019

Byfuglien je nejtajemnější divokou kartou. Vinou poranění kotníku zmeškal celou sezónu 2019/2020 a po vleklých sporech jej Jets suspendovali a v dubnu předčasně ukončili jeho kontrakt. Bude mu svědčit rok odpočinku a rehabilitací? Nebo zůstane za jinými velkými jmény pozadu?
Podepsat jej je riskantním krokem, který se jeví ještě nejistější při pohledu na jeho věk. Některému z klubů by se ale mohlo vyplatit podepsat s ním slušný roční kontrakt.

T.J. Brodie

Věk: 30
Současný tým: Calgary Flames
2019-20 cap hit: $4.65M

OZ G B PČNL
64 4 19 20:27

Brodie je levák, během svých devíti let v Calgary však hrál převážně na pravé straně, nejčastěji po boku Marka Giordana. Trenérům se tahle flexibilita více než zamlouvá. K jeho smůle Brodiemu v tomto ročníku klesla produktivita, stále je ale top zadákem, který umí s pukem čarovat a zároveň eliminovat snahy soupeřů o jeho úspěšné umístnění.

Tyson Barrie

Věk: 28
Současný tým: Toronto Maple Leafs
2019-20 cap hit: $5.5M

OZ G B PČNL
70 5 39 21:53

Barrie je vysoce nadaným bekem. Na začátku ročníku se trápil, avšak po vyhazovu Mikea Babcocka nabral pod mladičkým koučem Sheldonem Keefem nový dech. 29letý Kanaďan může hrát roli v hlavní obranné čtveřici, ale potřebuje mít nad sebou trenéra, který se smíří s jeho často riskantní hrou.

Další zadáci, o které bude v následujícím offseason zvýšený zájem:

Chris Tanev, Travis Hamonic, Kevin Shattenkirk, Sami Vatanen, Dylan DeMelo,…, Radko Gudas.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -