- Reklama -

Play-off NHL 2018: Boston vyzve Toronto, Pensylvánie se těší na derby

- Reklama -

Nedělní souboj Bostonu s Floridou definitivně stvrdil podobu složení letošního play-off.
Zde je osm sérií a 16 celků, z nichž vzejde letošní vítěz Stanley Cupu.

Východní konference

Tampa Bay Lightning (A1) vs. New Jersey Devils (WC2)
Vítěz Atlantické divize narazí na jediný newyorský celek, jenž se letos probojoval do play-off. Devils jsou držiteli posledního postupového místa a Lightning jsou tak v pozici jasného favorita.


Boston Bruins (A2) vs. Toronto Maple Leafs (A3)
Boston s jednou z nejpočetnějších fanouškovských základen v USA proti Torontu, které bude sledovat celá Kanada. Po pěti letech se tihle soupeři opět setkávají v play-off. Velcí rivalové se postarají o další z magnetů bojů o Stanley Cup.


Washington Capitals (M1) vs. Columbus Blue Jackets (WC1)
Divizní vítězové Capitals poměří síly s Blue Jackets. Columbus skončil pouze o jeden bod za Philadelphií, která v Metropolitní divizi brala třetí místo.

- Reklama -


Pittsburgh Penguins (M2) vs. Philadelphia Flyers (M3)
Tahle série na sebe v prvním kole strhne nejvíce pozornosti. V bitvě o Pensylvánii se střetnou dva odvěcí rivalové a celky se silnou fanouškovskou základnou. NHL si tuhle dvojici vymodlila u hokejových bohů.

Západní konference

Nashville Predators (C1) vs. Colorado Avalanche (WC2)

Avalanche dosáhli na poslední zbývající postupové místo až v sobotu, když porazili svého přímého konkurenta St. Louis 5:2. V play-off je nečeká lehká práce – narazí na držitele Prezidentovy trofeje pro nejlepší celek základní části.


Winnipeg Jets (C2) vs. Minnesota Wild (C3)
Tahle dvojice byla známa již od čtvrtku. Winnipeg a Minneapolis-Saint Paul od sebe dělí jen krátká vzdálenost a vzhledem k hlasitosti fanoušků obou mančaftů se očekává na zápasech elektrizující atmosféra.


Vegas Golden Knights (P1) vs. Los Angeles Kings (WC1)
Jste připraveni pro Vegas a Hollywood v jedné sérii? Golden Knights postoupili do bojů o Stanley Cup hned ve své první sezóně, k tomu do nich vstupují jako vítězové Pacifické divize. V cestě za pohádkovým koncem ročníku jim budou stát Kings, kteří se do play-off vrací po roční pauze.


Anaheim Ducks (P2) vs. San Jose Sharks (P3)
Regionální rivalové se bezesporu postarají o napínavou sérii. Výhodu domácího ledu v ní budou mít Ducks, kteří za 82 zápasů základní části uzmuli o jeden bod více než Sharks.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -