- Reklama -

Plekancův gól stačil Montrealu jen na bod. Gomez udeřil Jemelina loktem do obličeje

- Reklama -

New Jersey mělo za sebou šest zápasů bez vítězství, když do jejich arény přijeli hokejisté Montrealu. Hodně nevlídně je v Prudential Center přivítal útočník Stefan Matteau, který v 10. minutě dorazil za záda hostujícího brankáře Dustina Tokarskiho střelu Adama Larssona od modré čáry a připsal si svou první branku v letošní sezóně NHL.
Stačilo ale necelých sedm minut a Canadiens skóre zápasu otočili. Nejprve v čase 14:39 zužitkoval přesilovou hru Tomáš Plekanec, když se prosadil dělovkou z hranice pravého kruhu. A za další dvě minuty prolétla za záda domácího gólmana Keitha Kinkaida dalekonosná střela Jeffa Petryho. Nicméně Reid Boucher svým prvním gólem v ročníku v úvodu druhé třetiny vyrovnal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Canadiens poté promarnili šance převzít otěže zápasu do vlastních rukou, když nepotrestali pětiminutové vyloučení Scotta Gomeze za úder loktem do obličeje Alexeje Jemelina (Gomez vyfasoval pětiminutový trest a k tomu trest do konce utkání), nevyužili ani dvojnásobnou početní výhodu, kterou měli k dispozici ve třetí třetině, a promrhali i přesilovku čtyři na tři v prodloužení.
„Můžeme zkoušet padesát miliónů různých způsobů jak měnit v přesilovkách pozice, ale uspět můžete jedině tak, když se budete tlačit před branku a dorážet puky,“ litoval obránce Montrealu P.K. Subban.
V odvětě za předchozí souboj udeřil Scott Gomez nic netušícího Alexeje Jemelina do obličeje

Víc branek už diváci neviděli, a tak zápas dospěl do penaltového rozstřelu. V něm se prosadili pouze domácí hráči, konkrétně Jacob Josefson a Patrik Eliáš. Rozhodující nájezd proměnil Josefson, na něhož v úvodu třetí série navázal povedenou fintou Eliáš. Osmatřicetiletý rodák z Třebíče se rozjel na branku, před Dustinem Tokarskim naznačil pohyb rameny, a když se gólman rozplácl v brankovišti, pohodlně zasunul puk za jeho záda.
„Výsledek je krutý, protože jsme měli hodně šancí. Ale v play off už nájezdy nebudou, tak musíme v dalších zápasech ukázat srdce a bojovat,“ řekl po zápase Tokarski, který tentokrát dostal přednost před Careym Pricem.
Trenér Canadiens Michel Therrien nechal odpočívat také veterána Andreje Markova, který v téhle sezóně ještě nevynechal zápas a hrál všechny přesilovky. Jeho místo zaujal další ruský bek Sergej Gončar, který asistoval u gólu Plekance.
„Chtěli jsme, aby si Andrej trochu odpočinul a věříme, že to před play off bude chytré rozhodnutí. On chtěl hrát, ale budeme jeho energii ještě potřebovat,“ řekl Therrien.


Vstupte do světa statistik NHL

- Reklama -

Montreal prohrál pět z posledních šesti utkání a v tabulce Východní konference je teď druhý s jednobodovou ztrátou na New York Rangers. Navíc Jezdci mají oproti svému nejbližšímu pronásledovateli dva zápasy k dobru.
„Odehráli jsme v tomhle roce hodně dobrých utkání a teď potřebujeme vypilovat některé detaily, abychom si byli jistí, že na to jdeme správným směrem,“ tvrdí před dalšími zápasy Subban.
„Bezpochyby musíme zlepšit hru v přesilových hrách. Zatím je to v nich jak na houpačce a pro všechny je to dost frustrující. Teď je ale ta pravá chvíle, jak zapracovat na tom, abychom při nich dokázali skórovat,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -