- Reklama -

Po zákroku Bäckströma musí Jonathan Ericsson na operaci, čeká ho dlouhá pauza

- Reklama -

Jonathan Ericsson se příští týden podrobí operaci zlomeného zápěstí na pravé ruce a letošní sezóna tak pro něj s největší pravděpodobností skončila. Informoval o tom generální manažer Detroitu Ken Holland. Red Wings zapsali švédského hokejistu na seznam dlouhodobě zraněných hráčů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Karlskrona je jedním z hlavních pilířů defenzivy Detroitu. O prodloužení pětadvacetileté série účastí v play off National Hockey League se ale Rudá křídla musí obejít určitě bez něj. Jeho rekonvalescence si totiž vyžádá přibližně čtvrt roku.
„Jonathan má zlomené zápěstí, čeká ho operace a dvanáctitýdenní pauza. Do normálního tréninku by se mohl znovu zapojit až na začátku května,“ uvedl Holland v pátečním rozhovoru pro list Detroit Free Press.
Osudným se stal Ericssonovi ve čtvrtečním duelu proti Washingtonu zákrok jeho krajana Nicklase Bäckströma, který jej v 16. minutě narazil na zadní mantinel. Elitní centr Capitals obdržel od rozhodčích pouze menší trest.
„Určitě nám bude hodně chybět,“ řekl trenér Jeff Blashill. „Je to urostlý hráč, jenž umí dobře bruslit. Když hrajete proti robustním a tvrdým soupeřům, potřebujete někoho, kdo se jim může postavit a on to dokáže.“
„Zranění je součástí našeho sportu. Když Jonathan nebude, musí zabrat ostatní. Máme několik kluků, kteří mohou hrát na jeho postu,“ doplnil třiačtyřicetiletý rodák z Detroitu.
Dvaatřicetiletý Ericsson odehrál v letošním ročníku NHL 51 utkání, ve kterých nasbíral devět kanadských bodů za jednu branku a osm asistencí. Na lavici hanby strávil 63 minut. Na kontě má dva záporné body v hodnocení přítomnosti na ledové ploše při vstřelené nebo inkasované brance.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -