- Reklama -

Predátoři vzdali dík Rinnemu s Forsbergem

- Reklama -

27. listopadu se v USA slaví Den díkuvzdání, většina hokejistů tedy místo na střídačkách seděla u stolů s krocany. Až na jednu výjimku, hrálo se utkání mezi Nashvillem a Edmontonem. I jeho aktéři ale vypadali, jako by byli v  myšlenkách jinde. Především ti, jejichž úkolem je střílet branky.
Několikrát zazvonila tyčka, spoustu efektních zákroků předvedli maskovaní muži. Predátorům nebyl jeden gól uznán pro postavení hráče v brankovišti, Olejáři v nastaveném čase nevyužili přesilovku ani trestné střílení. Až minutu před koncem prodloužení se v levém kruhu obtočil Filip Forsberg kolem vlastní osy a střelou zápěstím překonal Viktora Fastha.
Švédský gólman kapituloval teprve na 25. pokus, jeho protějšek Pekka Rinne zůstal zcela neprůstřelný. Statistici mu při druhém shutoutu v sezóně a 34. v kariéře napočítali sedmatřicet zákroků.
Nashville vede s 32 body Centrální divizi. Edmonton v této sezóně ještě neporazil žádné mužstvo ze Západní konference, prohrál poosmé v řadě a je beznadějně poslední v Pacifické divizi.

Nashville – Edmonton 1:0pp (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Branky a asistence: 64. Forsberg (Josi, Weber).
Střely na branku: 7-8-9-1=25, 14-9-11-3=37. Přesilovky: 0/5 – 0/4. Diváci: 17.113.
Brankáři: Rinne 37/37 – Fasth 24/25.
Hvězdy utkání: Rinne, Forsberg (oba NAS), Fasth (EDM).
Česká účast: –
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -