- Reklama -

Přesně jak ve 12 letech napsal. Ondřej Pavel debutoval v NHL

- Reklama -

Skupina Čechů, kteří zasáhli do zápasu NHL, uvítali nové člena. Stal se jím nedraftovaný Ondřej Pavel, který při své premiéře odehrál sedm minut v dresu Colorada Avalanche proti New Jersey Devils.

Příběh třiadvacetiletého rodáka z Prahy je příběhem trpělivosti a tvrdé práce. Ondřeje Pavla si žádný tým nevybral v draftu. Jeho to však neodradilo, stále si šel za svým cílem, který napsal učitelce na základní škole do slohové práce – hrát v NHL.

Ještě před dovršením plnoletosti kvůli jeho splnění odcestoval do zámoří. Postupně si prošel mládežnickými kategoriemi přes univerzitní tým v Minnesotě až loni konečně do AHL. Jeden stupínek od svého snu.

„Šel jsem trochu jinou cestou. I tím, že jsem nebyl draftovaný. Myslím si ale, že pokud nejste draftovaný v prvním kole, tak to zas tak velký rozdíl nedělá. Je spousta draftovaných kluků, kteří si v NHL nezahráli ani jeden zápas. Důležité je spíš soustředit se dál na svou práci. To se mi povedlo, díky tomu jsem tady,“ řekl české verzi webu nhl.com Ondřej Pavel.

- Reklama -

Pavel při své premiéře proti New Jersey odehrál šest minut a 59 sekund, končil bez bodu, v hodnocení plus minus měl -1, k tomu jednu střelu na branku. Laviny s ním v sestavě přetlačily Ďábly 6:3.

„Cílem není odehrát jeden zápas. Cílem je stát se stabilním hokejistou NHL. Beru to tak, že nic nemám hotového. Že tohle je jen další úspěch jako třeba dostat se na vysokou školu. Hrát první zápas v NHL beru jako velký krok. Ale právě jen jako jeden krok k tomu, abych se trvale zlepšoval,“ odhodlaně hodnotil po své premiéře Pavel.

Držíme pěsti, ať těch zápasů ve velké show je co nejvíce!

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -