- Reklama -

Další Čech má namířeno do NHL

- Reklama -

Český útočník Ondřej Pavel uzavřel dvouletý vstupní kontrakt s Coloradem. 22letý  odchovanec pražské Kobry poslední tři sezony strávil na Minnesota State University v NCAA.

Pavlův kontrakt je platný od nadcházející sezony a už v závěru tohoto ročníku bude moci nastupovat na farmě v AHL za celek Colorado Eagles, s kterým uzavřel profesionální zkušební smlouvu. V této sezoně Pavel za Minnesota State University nasbíral v 39 zápasech 15 bodů za šest branek a devět asistencí. Celkem za Mavericks zaznamenal za tři sezony v 94 utkáních 41 bodů za 18 gólů a 23 přihrávek.

Do zámoří se vydal Pavel už v 16 letech z pražské Sparty a zamířil do celku Iowa Wild AAA v soutěži T1EHL. V sezoně 2018/19 působil v NAHL v tým Minot Minotauros a pak hrál dva roky v USHL za Fargo Force.

Na juniorském mistrovství světa v roce 2020 doma v Ostravě v pěti zápasech nebodoval. V roce 2017 se podílel na zisku stříbra české hokejové osmnáctky na Memoriálu Ivana Hlinky.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -