- Reklama -

PREVIEW PLAY OFF 2016: Obvyklá výzva, přesto letos těžší než jindy. Rangers znovu proti Pittsburghu

- Reklama -

Dobře ví, na koho narazí. Hráči NY Rangers nastoupí proti Pittsburghu v play off třetí rok za sebou. Předešlé dvě série Blueshirts vyhráli, nicméně letos si tak jistí nejsou. Pittsburgh od nástupu nového trenéra Mikea Sullivana hodně zlepšil svou hru a v závěru sezóny byl vynikající. Zopakovat proti tomuto týmu postup bude těžší než v minulých letech.
„Snad od Vánoc to byl nejlepší tým v NHL,“ přikývl po prvním tréninku po skončení základní části trenér Jezdců Alain Vigneault. „Mají opravdu dobře strukturovanou obranu a velmi rychlý přechod dopředu. Pak je tu Sidney Crosby, pokud to není úplně nejlepší hráč světa, je tomu velmi blízko. Jeho hra po pomalejším začátku je skvělá, hodně boduje.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Od výměny trenéra (12. prosince 2015 nahradil Sullivan Mikea Johnstona) mají Penguins skvělou bilanci 33 výher, 16 porážek a pěti proher v prodloužení nebo po nájezdech. Ohromující měli hlavně závěr základní části, kdy vyhráli třináct z patnácti utkání.
„Budeme muset hrát svou úplně nejlepší hru, to je jasné,“ říká Vigneault. „Každý ví, že hra na dvojku nebude stačit, budeme potřebovat hrát na výbornou. Právě na to se snažíme připravit.“
Také Tučňáci však budou mít proti Jezdcům o motivaci postaráno. Hodně jim dluží. Před dvěma lety ztratili v semifinále konference skoro vyhranou sérii. Vedli už 3:1, nakonec prohráli 3:4. Loni vypadli po pěti zápasech už v prvním kole.
„Je to trochu podivné hrát proti stejnému týmu každý rok,“ řekl kanonýr Jezdců Rick Nash. „Ale na druhou stranu zase víme, co nás čeká. Víme, že jsou jedním z nejšikovnějších týmů v lize a budeme muset předvést to nejlepší, pokud je chceme porazit. Teď zrovna jsou jedním z nejžhavějších týmů v lize.“
Velkou roli jako v každé sérii play off NHL mohou hrát zranění. Rangers jsou v pořádku. Chybět by mohl jen kapitán Ryan McDonagh (obránce), který má problémy s pravou rukou. Jeho absence by ale nemusela přesáhnout začátek série, jeho stav je posuzován každým dnem.
Pittsburgh se musel obejít bez brankářské jedničky Marca Andreho Fleuryho, který měl otřes mozku. V pondělí už ale s týmem trénoval a na začátku série by snad měl být připraven. Útočník Jevgenij Malkin, který jen zkusil před tréninkem volné bruslení, prý určitě nebude k dispozici do konce dubna.
V základní části se oba týmy utkaly čtyřikrát, třikrát vyhrál Pittsburgh, jednou NY Rangers. Jezdci se však nemíní bát dopředu. Tak jako nespoléhají na svoje loňské nebo předloňské úspěchy, neklepou se jim kolena ani z letošní dominance Pens.
„Jakmile padne na led puk v zápase číslo jedna, začíná se od nuly,“ zdůraznil obránce Rangers Marc Staal. „Bude to jiná hra, jiný hokej, těšíme se na začátek!“
Foto: Icon Sportswire

Pittsburgh Penguins – New York Rangers

Bilance v sezóně: 3-1 (doma 4:1, venku 0:3, 5:3, 3:2pp)
Bilance v play off: 6 sérií, 4-2 (naposledy čtvrtfinále konference 2015, 1-4)

- Reklama -

Pittsburgh (Metropolitní divize)

Kouč: Mike Sullivan
Kapitán: Sidney Crosby
Bilance v základní části 2015-16: 48-26-8, 104 bodů
Přesilovky: 18,4 %
Oslabení: 84,4 %
Pořadí v divizi: 2.
Pořadí v konferenci: 2.
Nejproduktivnější hráči: Sidney Crosby 85 (36+49)
Nejlepší střelec: Sidney Crosby 36
Nejlepší nahrávač: Kris Letang 51
Lídr +/-: Chris Kunitz + 29
Play off v minulé sezóně: 1-4 s NY Rangers (čtvrtfinále konference)

NY Rangers (Metropolitní divize)

Kouč: Alain Vigneault
Kapitán: Ryan McDonagh
Bilance v základní části 2015-16: 46-27-9, 101 bodů
Přesilovky: 18,6%
Oslabení: 78,2%
Pořadí v divizi: 3.
Pořadí v konferenci: 4.
Nejproduktivnější hráči: Mats Zuccarello 61 (26+35)
Nejlepší střelec: Derick Brassard 27
Nejlepší nahrávač: Keith Yandle 42
Lídr +/-: Ryan McDonagh + 26
Play off v minulé sezóně: 4-1 s Pittsburghem (čtvrtfinále konference), 4-3 s Washingtonem (semifinále konference), 3-4 s Tampou Bay (finále konference)

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -