- Reklama -

Přijdou Maple Leafs o svoji jedničku?

- Reklama -

Hokejový život je neúprosný. V NHL se sleduje nejen výkon, ale i třeba výše smlouvy a výhodnost kontraktu pro klub i kvůli platovým stropům. Proto se třeba může stát, že přijdete o svého klíčového hráče posledních sezon, protože vám zkrátka na něj nestačí peníze.

Podle informací hokejových insiderů se právě v takové situaci nachází vedení Toronta. GM Maple Leafs Kyle Dubas zatížil svůj rozpočet velkými smlouvami pro útočníky Johna Tavarese, Austona Matthewse a Mitche Marnera. Vysokou smlouvu má také třeba William Nylander. Pár posledních let, pokud není zraněný, tak je primární volbou trenérů Toronta Dán Frederik Andersen.

Jedenatřicetiletému rodákovi z Herningu letos vypršel kontrakt a brzy se může stát neomezeným volným hráčem. Obě strany údajně mají velkou snahu se domluvit. Jenže do těchto snah výrazně promlouvá napjatý platový rozpočet Toronta a požadavky Andersena.

Dán si je v 31 letech vědom toho, že už příliš šancí na další výnosný kontrakt nemá. Proto očekává ještě lukrativnější kontrakt, než který mu platil uplynulých pět let a vynášel mu pět milionů dolarů ročně. Jenže pokud bude chtít zůstat v Torontu, bude muset přistoupit naopak na snížení této částky. Jak se v této situaci zachová vedení Maple Leafs, obzvlášť s ohledem na to, že na nové kontrakty čekají také Nick Foligno či Zach Hyman, kteří jinak odejdou bez náhrady. Že by nakonec skutečně nastalo zamýšlené střídání stráží a jedničkou Javorových listů by se stal objev uplynulé sezony Jack Campbell? A Andersen by naopak vystřídal nevýrazného Tristana Jarryho u Penguins?

- Reklama -

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -