- Reklama -

Připíšou si Pens velký úlovek z Toronta?

- Reklama -

Pittsburgh se po zklamání z absence v play-off rozloučil s generálním manažerem Ronem Hextallem. V zámoří se přitom spekuluje, že by ho mohl nahradit GM, který je momentálně stále aktivním v jiném týmu NHL.

Penguins začali s hledáním Hextallova nástupce okamžitě a už se začaly objevovat první spekulace, podle kterých by v jejich hledáčku mohl být Kyle Dubas z Toronta.

„Šepot o příchodu Dubase k Penguins se stává hlasitějším,“ konstatoval Mark Madden z pittsburghského portál Trib Live.

Elliotte Friedman ze stanice Sportsnet nedávno uvedl, že Penguins plánují vybudovat nové analytické oddělení a dávalo by jim smysl najmout někoho, jako je Dubas. Ten je totiž známý pro využívání podrobných statistik při své práci.

- Reklama -

Potenciální zájem Pens o Dubase potvrzuje i Chris Johnston z TSN, jenž je zároveň v šoku z toho, že Toronto ještě neprodloužilo se svým generálním manažerem smlouvu. Ta mu končí po sezóně a expert by byl překvapený, pokud by Dubas opustil tým z vlastní vůle. V jiném týmu by tak mohl zakotvit v případě, pokud by s ním už Maple Leafs neplánovali společnou budoucnost.

Dubas by mohl potenciálně zastávat v Pittsburghu i pozici prezidenta hokejových operací, ve které ve čtvrtek skončil Brien Burke.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -