- Reklama -

Přiveďte mi tátu domů. Dcera Jordana Leopolda zařídila trejd

- Reklama -

Byl by to jen jeden z mnoha přestupů dnešního dne a v záplavě ostatních zajímavých výměn by možná tak trochu zapadl. Ale pozadí tohoto přestupu je na první pohled bláznivé a dojemné zároveň. Čtyřiatřicetiletý zadák Columbusu Jordan Leopold byl vyměněn do týmu Minnesota Wild, opačným směrem putuje obránce Justin Falk a volba v pátém kole draftu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


To jsou holá fakta. Příběh, který se za tímto obchodem skrývá, ale stojí za pozornost. Největší radost z této zprávy musí nepochybně mít Leopoldova dcera. Ta totiž před uzávěrkou přestupů zaslala na klub ze St. Paul dopis, ve kterém žádala Wild, aby se snažili získat jejího tátu do týmu.

„Drazí trenéři Minnesota Wild, jmenuji se Jordyn Leopold, můj táta je Jordan Leopold a hraje obránce v týmu Columbus Blue Jackets,“ píše v úvodu svého dopisu jedenáctiletá dívka. „Bez své rodiny je velmi osamělý. My žijeme v Minnesotě a já jsem bez táty úplně ztracená, stejně tak moje máma, mé dvě sestry a bráška,“ popisuje své pocity.
„Táta je v týmu se samými mladíky a je mu smutno. Navíc nehraje. Jackets si jej vzali jen proto, že potřebovali obránce. Takhle už to je od listopadu a my už to nezvládáme,“ svěřuje se na papíře dívka.
„Abych se tedy dostala k jádru věci. Wild nevyhrávají zápasy a vás jako trenéry to jistě štve. Váš tým potřebuje obránce. Mohli byste, prosím, prosím, požádat Jackets o výměnu a získat ho?,“ radí generálnímu manažerovi Chucku Fletcherovi se skládáním soupisky. „S láskou, Jordyn Leopold,“ uzavírá dívka svůj dopis.
Jak to celé dopadlo, už víte. Bláznivé? Možná. Ale skutečné! I takové příběhy přináší National Hockey League.

- Reklama -

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -