- Reklama -

Problémy v brankovišti Maple Leafs: Samsonov je zraněný, nováček dostal smlouvu

- Reklama -

Toronto Maple Leafs před letošní sezonou změnilo brankářskou dvojici. Hlavní posilou se stal Matt Murray, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem, který je však známý svojí náchylností k častým zraněním. Druhou posilou se stal ruský brankář Ilja Samsonov, který přišel z Washingtonu. Oba noví brankáři jsou však zranění, v brankovišti Javorových listů tak naleznete dvojici Erik KällgrenKeith Petruzzeli.

Samsonov si zranil koleno v sobotním zápase s Boston Bruins. V tuto chvíli není jasné, jak dlouho bude Rus Torontu chybět. Je to pro něj obrovská škoda, protože jeho čísla ze začátku ročníku nevypadala vůbec zle – v osmi zápasech měl průměr 2,23 branek na zápas a 92,1% úspěšnost zákroků.

Leafs proto podepsali kontrakt s třiadvacetiletým Keithem Petruzzelim. Ten má za sebou dosud pouhých 11 zápasů v AHL. Podstatnou část loňského ročníku totiž odchytal za Newfoundland Growlers v ECHL. Do letošní sezony v dresu Marlies ale vstoupil náramně se šesti výhrami v šesti utkáních. V nedělním utkání proti Carolině byl připraven na střídačce jako náhradník Švéda Källgrena.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -