- Reklama -

První výhru v sezóně vydřelo New Jersey v derby s Rangers. Jaškin dvakrát asistoval při výhře Blues ve Winnipegu

- Reklama -

New Jersey je dalším týmem National Hockey League, který poprvé v letošní sezóně zažil radost z dvoubodového zisku. Vítězství Ďáblů nad New Yorkem Rangers v poměru 2:1 je o to cennější, že ho bylo dosaženo na „horké půdě“ městského rivala.
Dramatickou bitvu v Madison Square Garden rozhodl až ve čtvrté minutě prodloužení americký křídelní útočník Lee Stempniak, jenž tak ukončil čekání svého kouče Johna Hynese na výhru v novém působišti. Čtyřicetiletý rodák z Warwicku uspěl s Devils až na pátý pokus.
„Je to skvělý pocit,“ řekl Hynes. „Jsem šťastný za celý tým,“ doplnil jedním dechem.
„Nebudu vám lhát, vždycky je to vážně dobrý pocit porazit Rangers. Ale nejdůležitější je, že je to velmi cenné vítězství pro celé mužstvo,“ uvedl Stempniak.
Do utkání vstoupili lépe Jezdci, když v čase 3:12 otevřel skóre Derek Stepan. Blueshirts si sice vypracovali několik dalších slibných příležitostí, ovšem víckrát už gólmana Coryho Schneidera nepřekonali. Naopak v úvodu druhé části vyrovnal Adam Henrique. Centr mužstva z Newarku se prosadil dorážkou své vlastní střely a v nastaveném čase si potom připsal asistenci u vítězné trefy Stempniaka.
„Bylo to vzrušující vítězství. Cítil jsem se opravdu dobře, ale je to jen jeden zápas,“ řekl  Schneider.
„Měl jsem pocit, že si vedeme dobře. V závěru jsme měli několik příležitostí, ale nedokázali jsme je proměnit,“ zhodnotil odpolední klání brankář Jezdců Henrik Lundqvist.


Bude vás zajímat:


Také trenér Anaheimu Bruce Boudreau dovedl své svěřence poprvé letos k vítězství. Ve svém pátém ligovém utkání přehráli Kačeři hosty ze St. Paul poměrem 4:1. Základním stavebním kamenem triumfu hráčů v oranžových dresech byl brankář Anton Chudobin, který zneškodnil 34 střel Wild. Recept na něj našel jen Nino Niederreiter, který v čase 12:55 vyrovnal na 1:1. O tři minuty později vsítil rozdílovou trefu Rickard Rakell, asistenci si připsal Hampus Lindholm. Stejný hráč potom 69 sekund před koncem utkání pečetil výsledek střelou do prázdné branky při power play Minnesoty.
Hokejisté St. Louis potvrdili dobrou formu a v duelu hraném na ledě MTS Centre porazili Winnipeg 4:2. Zaznamenali tak čtvrtou výhru v řadě a upevnili si vedení v Centrální divizi a zároveň v celé Západní konferenci. Dvěma góly se pod úspěch hostů podepsal Vladimír Tarsaenko. Ruský forvard bodoval i v šestém utkání nové sezóny a s bilancí pěti branek a čtyř asistencí vede produktivitu soutěže před Davidem Krejčím (4+5).
V tomto zápase dali o sobě vědět dva čeští hokejisté. Dmitrij Jaškin přihrál na dvě branky Blues a nebýt vynikajícího Ondřeje Pavelce v brance Jets, inkasovali by domácí daleko více branek. Kladenský rodák, jenž byl jednoznačně nejlepším hráčem poražených, kryl 37 ze 41 střel. Není divu, že ho tamní novináři vyhlásili druhou hvězdou večera.
Hodně povedený víkend mají za sebou hokejisté Edmontonu. Olejáři ukončili sérii čtyř porážek a ve dvou zápasech vybojovali čtyři body, když v sobotu porazili Calgary 5:2 a včera si odvezli z Vancouveru vítězství 2:1 v prodloužení. V duelu proti Canucks poslal hosty správným směrem Nail Jakupov, střeleckou pozici mu perfektně načasovanou přihrávkou připravil Connor McDavid. Domácí vyrovnali v 16. minutě gólem Matta Bartkowskiho. Canucks vyrovnali v 16. minutě brankou Matta Bartkowskiho a rozhodnutí přinesla až 62. minuta, v níž gólmana Ryana Millera překonal Lauri Korpikoski.
Stejným výsledkem zdolalo Los Angeles na svém ledě Colorado. Kings se ujali vedení díky první letošní brance Slováka Mariána Gáboríka, Laviny srovnaly krok, když se poprvé v ročníku trefil do černého Matt Duchene. Remízový zápas zlomil ve prospěch kalifornského celku Tyler Toffoli.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -