- Reklama -

Tvrdě pracuje a uvolňuje spoluhráče, chválí produktivního Hanzala trenér Arizony

- Reklama -

Před pár dny se dokonce dělil o první místo v ligové produktivitě. I teď zůstává vysoko. Martin Hanzal má po pěti utkáních na kontě sedm bodů za sedm nahrávek, čímž se ocitá v elitní společnosti hráčů, jako jsou Jaromír Jágr, Jason Spezza nebo Patrick Kane. Český forvard prostě prožívá vynikající vstup do sezóny.
„Ano, sedm bodů, ale žádný gól,“ připomněl Hanzal pro list Arizona Republic.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Urostlý centr je u Kojotů ceněn zejména pro svou fyzickou sílu a důraz. Má za úkol bránit a rozdávat puky rychlonohým křídlům. Spolu s Tobiasem Riederem a Anthonym Duclairem vytvořil v úvodu sezóny jeden z nejproduktivnějších útoků v National Hockey League.
„Rýpnul jsem do něj, že je to nahrávač,“ smál se trenér Dave Tippett.
Trenér si nestěžuje, Hanzal taky ne. Hromada asistencí je v tuto chvíli mnohem lepší než loňská smolná sezóna, kdy skoro polovinu vynechal kvůli potížím se zády. Po operaci se vrátil, tvrdě rehabilitoval a všichni doufají, že bude teď silnější a odolnější. Snad jsou staré bolesti definitivně zažehnány.

„Jeho nahrávky přichází po tvrdé práci v obranném pásmu, jeho podporou hry z centru útoku a tak dále,“ vyzdvihuje Tippett. „Není tím typem milimetrového nahrávače. U něj je to o tvrdé práci a uvolňování spoluhráčů. Martin je tenhle rok zatím velmi dobrý.“
Důležité je, že Hanzal nepociťuje žádné potíže se zády. Naopak, aby předešel obnovení bolestí, po každém tréninku i zápase půl až tři čtvrtě hodiny záda protahuje. Loni přišel celkově o 45 utkání, hodně absencí měl také v předešlých sezónách. Letos by se rád něčemu podobnému vyhnul.
„Když jsem zdravý, hokejem se bavím a můžu hrát. To byla ta nejpodstatnější věc posledních několik let v řadě. Teď mě nic netrápí, takže jsem připravený každý večer,“ raduje se písecký rodák.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -