- Reklama -

Pusto a prázdno. Panteři ani letos nelákají

- Reklama -

Zběžný pohled do ochozů arény BB&T Center nabídne pozorovateli smutný pohled, který zažívají týden co týden i některé české fotbalové kluby. Hokej na Floridě dlouhodobě netáhne a letos to vypadá, že divácká krize dostupuje svému vrcholu. Ale zlepšené výkony Panterů v posledních zápasech nabízejí jakous takous naději, že se věcí mohou přece jen obrátit k lepšímu.
„Jako kdybychom byli jen na tréninku,“ popsal své pocity útočník Buffala Marcus Foligno, jehož tým v sobotu prohrál na Floridě 2:3. A asi nebyl daleko od pravdy, do BB&T Center si našlo cestu pouze 8 597 diváků. Jen pro představu, poslední domácí zápas českého klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice proti Ocelářům s Třince sledovalo z tribun pouze o 1 300 fanoušků méně.
„Jsme zklamaní. Radost z toho mít nemůžeme. Ovšem nemohu říci, že bychom to nečekali,“ řekl Doug Cifu pro Miami Herald. Společně s Vinniem Violou, který loni odkoupil Pantery za bezmála čtvrt miliardy dollarů, se před začátkem letošního ročníku rozhodli, že přestanou rozhazovat vstupenky po ulici. V minulých letech bylo totiž běžnou praxí, že klub lákal diváky do obecenstva výrazně zlevněnými lístky, někdy dokonce nabízel vstupenky zcela zdarma.
Právě tyto manévry se rozhodlo vedení klubu zatrhnout. A minimálně na úvod letošní sezóny pociťuje značné následky svého verdiktu. „Během zápasu si toho nevšímáte, ale po jeho skončení o tom samozřejmě přemýšlíte. Snad se to časem zlepší. Ale to bude záležet především na nás samotných. Musíme dát lidem důvod, aby se na nás přišli podívat,“ popsal své pocity útočník Sean Bergenheim.
Pouze dva ze 12 odehraných domácích zápasů Floridy sledovalo více jak 10 000 návštěvníků. Nejvíce diváků se přišlo podívat hned na úvodní domácí utkání sezóny proti New Jersey Devils, tj. 11 419. O tři dny později zavítalo do BB&T Center 10 010 fanoušků, a to na duel proti NY Islanders. Ovšem mezi tyto dvě střetnutí se ještě vměstnalo utkání proti Ottawě, které navštívilo jen 7 311 diváků – vůbec nejnižší číslo v historii klubu.
„Pro mě osobně je to výzva. Hledím vstříc lepším zítřkům, kdy na nás bude chodit 15 000 lidí nebo tak nějak. Naše výsledky nejsou špatné, jsme v kontaktu s postupovými místy do play off,“ zasnil se útočník Derek MacKenzie. Ten měl zkušenosti s poloprázdnými tribunami už během svých předchozích angažmá v Atlantě a Columbusu.
Pravda je taková, že od roku 2000 postoupila Florida do vyřazovacích bojů pouze jednou. Bylo to v roce 2012, kdy se mužstvu dokonce podařilo vybojovat divizní titul. Panteři sice padli už v prvním kole play off, ale všechny čtyři domácí zápasy byly vyprodány. „Postoupili jsme do play off, vyhrávali zápasy a fanoušci na nás chodili. A pro nás to byla velká vzpruha, když se hrálo v takové výborné atmosféře. Musíme navázat na tehdejší výkony a přitáhnout lidi zpátky,“ řekl český útočník Tomáš Fleischmann.
„Některá města jsou hokejově založená, ale tady na Floridě máte daleko více možností. Třeba u nás doma to chodí úplně jinak, než tady,“ řekl Foligno, který je hráčem a zároveň rodákem z Buffala. Tento týden stráví Panteři na cestách, čekají je hned tři venkovní duely. Jestli se po jejich návratu situace nějak razantně zlepší, to je zatím ve hvězdách.
„Bude se to zlepšovat. Hlavní díl zodpovědnosti leží na nás. Ale na to jsme už tak nějak zvyklí, takže nás to nepřekvapuje. Pokud se bude vyhrávat, pak se ničeho nemusíme bát,“ dodal Fleischmann.
Fofo/Photo by: Rinkside

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -